Quantcast
Kids

Premier Alexander De Croo overhandigt trofee in Competitiebeesten

In de laatste aflevering van het Ketnet-programma Competitiebeesten, zal niemand minder dan premier Alexander De Croo de Competitiebeesten trofee overhandigen. Onder anderen Nina Derwael, Laurens Devos en Jef Vandorpe worden door de premier in de bloemetjes gezet voor hun prestaties op de Olympische en Paralympische Spelen.

Het Ketnet-programma Competitiebeesten is aan haar laatste aflevering toe, maar dat laat premier Alexander De Croo niet zomaar voorbij gaan. De jonge atleten worden in de bloemetjes gezet: Nina Derwael (gymnastiek),  Jolien Corteyn (schermen), Laurens Devos (tafeltennis en paralympiër), Jef Vandorpe (rolstoeltennis en paralympiër), Fleur Vermeiren (zwemmen) en Fabio Van den Bossche (baanwielrennen). 

“Voor België waren het deze zomer de meest succesvolle Olympische Spelen sinds 1924 met zeven medailles. Op de Paralympische Spelen deed Team Belgium het zelfs nog beter met vijftien medailles. Dankzij de Competitiebeesten zagen we hoe atleten toewerken naar dat sportieve hoogtepunt. Die ongebreidelde ambitie is een inspiratie voor ons allemaal en daar kunnen we alleen maar fier op zijn.”

Alexander De Croo, Eerste Minister

We hebben bij Ketnet het voorbije jaar meegeleefd met onze zes competitiebeesten en hoe zij leven voor hun sport. Daarom dat we hen in deze laatste aflevering willen bedanken dat zij de Ketnetters hebben geïnspireerd met hun harde werk en toewijding voor topsport.’

Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Om hun droom in vervulling te laten gaan, leiden de jonge topsporters een bijzonder leven. Twee jaar lang volgt Competitiebeesten hun tijdens trainingen en wedstrijden, in binnen- en buitenland. We krijgen antwoorden op enkele prangende vragen, zoals: Hoe ziet hun leven als topsporter eruit? Hoe gaan ze om met winst en verlies? Hoe combineren ze hun sport met school en vrienden? En hoe gingen ze om met de coronacrisis en het jaar uitstel van de Olympische Spelen?

Competitiebeesten, zaterdag 2 oktober 2021 om 9.45 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Competitiebeesten is een productie van Het Konijn in samenwerking met Ketnet.

Toon meer

Gerelateerde berichten