Quantcast
Film

Producent Hans Everaert in top 10 van Producers to watch van Amerikaans tijdschrift Variety

Producent Hans Everaert is door Variety gekozen als een van de 10 Producers to Watch. Dat maakte het Amerikaanse entertainmentvakblad vandaag bekend. Everaert is met zijn productiehuis Menuetto hoofdproducent van La Civil, het fictiedebuut van Teodora Ana Mihai dat volgende week in wereldpremière gaat in de Un Certain Regard-sectie van het Festival van Cannes.

Hans Everaert begon zijn carrière in de Vlaamse audiovisuele sector als zakelijk hoofd van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en was daarna algemeen manager van het productiehuis Menuet (GirlThe Broken Circle BreakdownDe helaasheid der dingen). In 2017 richtte Everaert Menuetto op, een onafhankelijke productiemaatschappij voor fictie- en documentairefilms en -reeksen. Daarnaast is hij ook actief als kunstschilder.

Het productiehuis Menuetto produceerde de Belgische dramafilm La Civil in coproductie met het productiehuis van de gebroeders Dardenne, Les Films du Fleuve. Cinéart zal de film dit najaar uitbrengen in de Belgische bioscopen.
 De wereldpremière van La Civil op het Festival van Cannes staat gepland voor vrijdag 9 juli. De film strijdt ook mee naar de Caméra d’Or, de prijs voor het beste debuut in Cannes. Girl van Lukas Dhont won die prijs in 2018.

Naast Hans Everaert in het rijtje van aanstormende producenten staan: Nicole Lambert (The Many Saints of Newark), Lauren Mekhael (Larry Flynt for President), Siena Oberman (The Birthday Cake), Kussi Rantamäki (Compartment No. 6), Lyn Sisson-Talbert (Jingle Jangle: A Christmas Journey), Shawn Xiang Yue (Detective Chinatown 3), naast de producentenduo’s Jordan Fudge en Jeremy Allen (The United States vs. Billie Holiday), Hrönn Kristindóttir en Sara Nassim (Lamb) en ten slotte ook Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale en Mad Men) en Lindsey McManus (The Shining Girls).

La Civil werd gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Toon meer

Gerelateerde berichten