Quantcast
Varia

Rode Neuzen Dag On Tour stuurt gigantische Rode Neus op pad door heel Vlaanderen

Van zaterdag 20 tot en met donderdag 25 november 2021 doorkruist Rode Neuzen Dag On Tour heel Vlaanderen. Op de 12 locaties waar de gigantische Rode Neus halt houdt, valt er heel wat te beleven en is het publiek welkom. Het startschot wordt gegeven bij de finale van Belgium’s Got Talent op vrijdag 19 november 2021, waar De Rode Neus feestelijk op pad wordt gestuurd naar de eerste locatie. De Rode Neuzen Dag On Tour start dan officieel op zaterdag 20 november 2021 om 7.00 uur in Roeselare.

In elke stad zijn er unieke activiteiten, gaande van film, sportieve activiteiten tot muzikaal vuurwerk. Heel wat artiesten tekenen present voor een optreden in één van de steden. Zo zorgt Sean Dhondt voor een spectaculaire circusshow in Sint-Niklaas en brengt dj Dimitri Wouters in Aalst enkele collega’s mee om een heuse Rode Neuzen Dag Party te bouwen. In Tienen tekenen Get Ready! en 2 Fabiola voor ambiance bij ‘Tienen om te Zien’ en is het publiek welkom voor een après-skiset met echte sneeuw. Tickets voor deze events zijn beschikbaar via rodeneuzendagontour.be.

Bekijk hier de clip:

Qmusic, HLN en VTM brengen tijdens de tourweek dagelijks verslag uit van alles wat er speelt rond Rode Neuzen Dag. Partner Belfius zorgt dan weer voor een sportieve Bike Challenge op elke locatie.

De hele tour en alle activiteiten daarrond zullen ook de hele week live te volgen zijn via HLN LIVE, van begin tot einde, en Qmusic zal uitpakken met een aangepaste programmatie: ‘De Rode Neuzen Dag Playlist‘. De radiozender stelt de hele week zijn playlist te koop. Luisteraars kunnen via sms een verzoeknummer aanvragen voor €1 en zo Rode Neuzen Dag steunen. De Rode Neuzen Dag Playlist loopt op Qmusic tijdens het startweekend van de Rode Neuzen Dag On Tour van 7.00 tot 18.00 uur, en van maandag tot en met donderdag van 6.00 uur tot middernacht.

Op elke locatie waar de Rode Neuzen Dag On Tour halt houdt, kan het publiek ook gratis langskomen om de sfeer vanop de eerste rij mee te beleven. Het publiek is welkom op de ochtendlocaties vanaf 7.00 tot 10.00 uur en op de namiddaglocaties vanaf 16.00 tot 19.00 uur.

De gigantische Rode Neus, die blikvanger is van deze tour, poseert graag voor selfies. Belfius daagt sportieve fietsers uit om zoveel mogelijk kilometers af te leggen voor het goede doel. Uiteraard kan je ook de Rode Neuzen Pin of Sjaal kopen, en de scheurkalender van Qmusic dj Dorothee Dauwe waarvan de opbrengst naar Rode Neuzen Dag gaat. HLN zorgt voor een leuke wedstrijd waarbij je kan raden hoeveel rode neuzen er in de HLN-kubus zitten. VTM-gezichten Julie Van den Steen en Laura Tesoro en Qmusic dj Vincent Fierens zetten afwisselend dagelijks een aantal initiatieven ‘live’ in de kijker in de mobiele Rode Neuzen Dag studio. Al wie een actie via rodeneuzendag.be registreert, maakt kans om de actie ter plaatse toe te lichten via de livestream van HLN of op Qmusic. 

De laatste fysieke stopplaats van de Rode Neuzen Dag On Tour is voorzien op donderdag 25 november 2021 in Antwerpen. 

Tijdens Rode Neuzen Dag op vrijdag 26 november 2021 is het een hele dag lang feest. Qmusic zendt als apotheose – na een week boordevol acties en verzoekjes – 10 uur lang ‘De Rode Neuzen Dag Playlist – 10 uur live muziek’ uit. De band van Hans Francken ontvangt 10 uur lang heel muzikaal Vlaanderen in de Qmusic studio voor een muzikale live marathon. Volg het ook live via Qmusic.be en de Q-app, HLN LIVE en VTM. Om 20.40 uur start de Liefde Voor Muziek Special bij VTM vol bijzondere verhalen en fantastische muziek. Daarna wordt het eindresultaat van alle Rode Neuzen Dag-acties live bekendgemaakt bij VTM.

De volledige planning per locatie staat op rodeneuzendagontour.be. Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, HLN, Qmusic en Belfius. Wie een actie wil organiseren of een gift wil doen kan hiervoor terecht op rodeneuzendag.be.

Lees ook: Julie Van den Steen, Vincent Fierens en Laura Tesoro doorkruisen Vlaanderen met Rode Neuzen Dag On Tour

Toon meer

Inte Moeyersons

Redactrice

Gerelateerde berichten