Ruben Van Gucht interviewt zeven vrouwelijke topsporters in nieuwe docureeks sport/vrouw

Eén - © VRTEén - © VRTEén - © VRT

Vanaf woensdag 25 mei geeft Ruben Van Gucht een inkijk in het leven van zeven vrouwelijke topsporters in de nieuwe docureeks sport/vrouw.

In de nieuwe zesdelige docureeks sport/vrouw gaat Ruben Van Gucht op bezoek bij Olympisch kampioene Nina Derwael, Belgian Cat Emma Meesseman, Red Flame Janice Cayman, tennisster Elise Mertens, atletiektalent Rani Rosius, voormalig wielrenster Jolien D’hoore en paralympisch atlete Gitte Haenen. Ze zijn openhartig over hun leven als sportvrouw en geven een inkijk in hun trainingen, wedstrijden, privéleven en zelfs op school.

Naast de verhalen van de zeven topsporters delen ook enkele andere boegbeelden van de vrouwelijke topsport hun ervaringen zoals: Sabine Appelmans, Dominique Monami, Ingrid Berghmans, Elodie Ouedraogo, Kim Gevaert, Evi Van Acker, Ann Wauters en Imke Courtois, en ook dokters en coaches komen aan het woord.

Volgende zeven vrouwelijke topsporters geven een inkijk in hun leven:

  • Nina Derwael (22) – gymnastiek
  • Emma Meesseman (28) – basketbal
  • Jolien D’hoore (32) – wielrennen
  • Rani Rosius (22) – atletiek
  • Janice Cayman (33) – voetbal
  • Elise Mertens (26) – tennis
  • Gitte Haenen (36) – atletiek

Sport/vrouw is een productie van Zebra63.

Sport/vrouw, vanaf woensdag 25 mei 2022 rond 21.30 uur op Eén en via VRT NU.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.