Sandra Bekkari creatief met havermoutburgers en mug cakes

ByLisa Paulussen

4 november 2017

Vleesliefhebbers kunnen maandag 6 november hun hart ophalen, want dan serveert Sandra Bekkari steak tartaar met krokante aardappeltjes in haar Open Keuken. Als voorgerecht staat er een snelle groentesoep op het menu met een secret ingredient. “Een maandag om u tegen te zeggen”.  

November is dé maand van de pompoen en dat laat Sandra niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op dinsdag 7 november maakt ze een ovengebakken Hokkaido-pompoen met notengremolata en spiegeleitjes. Zoetigheid is er achteraf met gegrilde ananas met kokos en kiwi.

Woensdagen staan bij Sandra steevast in het teken van de kinderen. Op 8 november gaat ze daarom voor een kleurrijk gerecht uit de Mexicaaanse keuken: kalkoenfajita’s met paprika. Die krijgen een speciale Bekkari-toets, want niet de tortilla’s worden opgerold, wél de kalkoen zelf. Nadien maakt ze een chocolate mug cake, een cake in een mokje. “Supermakkelijk en plezierig om straks uit te lepelen. Het allermoeilijkste is… eraf blijven tot ze afgekoeld zijn”, zegt Sandra met een knipoog.

Donderdag 9 november is visdag in Sandra’s keuken. Op het menu: roodbaars met geroosterde venkel, wortel en komijn. “Een vis die zwemt in de groentjes, zeg maar!”. Een fris tussendoortje met gember, geraspte wortel en plattekaas maakt het plaatje helemaal compleet.

De week wordt op vrijdag 10 november afgesloten met homemade havermoutburgers. Daarbij komt een smeuïge guacamole, die nadien ook wordt gesmeerd op een goed gevulde spelttoast met ei en bieslook.  

OP HET MENU
Maandag 06/11: Steak tartaar met potato wedges & groentesoep à la minute
Dinsdag 07/11: Ovengebakken Hokkaido-pompoen met notengremolata en spiegelei
Woensdag 08/11: Kalkoenfajita’s met paprika & een chocolate mug cake
Donderdag 09/11: Roodbaars met venkel, wortel en komijn & hapje van platte kaas
Vrijdag 10/11: Havermoutburgers met mozzarella, knolselder en guacamole & spelttoast

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.