Sergio Herman maakt stoemp voor mama Hanssen

ByLisa Paulussen

14 januari 2018

De vijfde aflevering van La Mamma wordt niet alleen een verrassing voor de mama van Evi Hanssen. Ook voor Sergio Herman neemt het programma een onverwachte wending. “Ik word zelf niet graag verrast en dat geldt ook voor mijn mama. Daarom heb ik haar gewoon gezegd dat Sergio komt koken. Maar Sergio weet niet dat zij het weet, dus wordt het eerder een verrassing voor hem”, lacht Evi. Sergio’s verbazing is dan ook groot, wanneer hij moeder en dochter Hanssen samen aantreft in het ouderlijk huis.

Evi Hanssen groeide op als jongste en enige meisje in een nieuw samengesteld gezin met 5 oudere broers. Samen met haar dierbare collega uit Mijn Pop-uprestaurant en topchef Sergio wil ze haar mama Arlette culinair bedanken. Zij zette zich haar hele leven in om haar omvangrijke kroost het allerbeste te geven. “Ik vind het tof om haar nu iets terug te geven”, aldus Evi. Want ook nadat ze een ernstige kanker overwon, blijft mama Arlette het ankerpunt van de familie. Alle kinderen en kleinkinderen kunnen bij haar terecht voor morele steun, maar ook voor een portie zelfgemaakte stoemp uit haar rijk gevulde diepvriezer. “Als Evi thuis vers kookt, komt het eigenlijk uit mijn diepvriezer”, verklapt Arlette.

Over haar all-time favourite gerecht moet Arlette niet lang nadenken. “Paling in ’t groen”, klinkt het resoluut. Sergio gaat ermee aan de slag. Als hoofdgerecht kiest hij voor Arlettes signature dish: stoemp. Een erg gewaagde keuze volgens Evi: “Ik denk dat zij zich aan iets spectaculairder verwacht”. Maar dat is buiten de stoemp “met ballen” van Sergio gerekend. Kan hij de kritische Arlette overtuigen met zijn gepimpte klassiekers?

La Mamma - © MEDIALAAN
La Mamma – © MEDIALAAN

Tussen alle voorbereidingen door, praten Evi en Sergio bij over hun jeugd en culinaire herinneringen. Eén guilty pleasure hebben ze alvast gemeen: een witte boterham met gezouten boter en jonge kaas. En voor Sergio mag daar zelfs nog wat hagelslag bovenop… “Een recept van mijn vader. Het lijkt een bizarre combinatie, en toch omarm ik ze.”

La Mamma op vtmkoken.be

Wie de recepten van Sergio Herman zelf eens wil maken voor zijn of haar mama of gewoonweg voor zichzelf, kan terecht op vtmkoken.be. Na elke aflevering komen de recepten integraal online met tekst, video en foto. Duidelijk en helder uitgelegd, zodat je ze thuis helemaal zelf kan bereiden.

La Mamma, maandag 15 januari 2018 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.