Silent Witness viert 20ste seizoen op BBC First

ByLisa Paulussen

3 maart 2017

Al gedurende twintig jaar, seizoen na seizoen, weet één van de meest bekende Britse series Silent Witness haar trouwe kijkers te boeien en een groot publiek aan te trekken. Sinds het begin in 1996 zijn er al 370 afleveringen van Silent Witness de revue gepasseerd. In maart keert de serie terug naar België op BBC First en zendt het nog eens tien afleveringen uit.

Kris Marshall kondigde begin deze maand zijn vertrek aan bij de populaire serie Death in Paradise. Voor Kris geen tropische opnames meer op de Caribische eilanden van Guadeloupe, maar niet getreurd voor de Belgische fans, volgende maand wordt seizoen 6 uitgezonden op BBC First.

Silent Witness seizoen 20 gaat op zaterdag 4 maart om 21:00 uur in première op BBC First

De award-winnende misdaadserie met Emilia Fox bereikt een mijlpaal en keert terug met een 20ste seizoen. Elk verhaal volgt het toegewijde team van forensische pathologen die onderzoeken hoe en waarom het slachtoffer gestorven is. In het proces riskeren zij dikwijls hun eigen levens. In dit 20ste seizoen, waar zelfmoord steeds meer sporen van moord vertoont, wordt een jonge vrouw van een rivier naar dezelfde plaats als waar haar beste vriendin drie jaar eerder op mysterieuze wijze verdween, gesleept. In het uitbundige Mexico verkeert Nikki (Emilia Fox) in gevaar als ze op zoek is naar de waarheid achter de dood van een voormalige collega.

Feitjes over Silent Witness die je wellicht nog niet wist:

  • Emilia Fox (Nikki Alexander) speelde in 126 afleveringen van Silent Witness. Liz Carr (Clarissa Mullery) en David Caves (Jack Hodgson) hebben 50 afleveringen op hun naam staan en Richard Lintern met de rol van Thomas Chamberlain 40 afleveringen
  • Emilia Fox eerste vertolking van Nikki Alexander was in de aflevering Nowhere Fast uit het achtste seizoen. Vanaf toen werd zij vaste kracht in het forensisch onderzoeksteam van Lyell Centre
  • Gedurende 20 seizoen werden gastrollen vertolkt door niemand minder dan Idris Elba (Luther), Benedict Cumberbatch (Sherlock), Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens) en Nicholas Hoult van About a Boy.

Death in Paradise seizoen 6 gaat op maandag 6 maart om 21:00 uur in première op BBC First

Death in Paradise blijft kijkers wereldwijd verrassen met meeslepende mysteries in een serie vol warmte en humor. In het nieuwe seizoen wacht DI Humphrey met smart op de terugkeer van Martha, een oude bekende uit Londen. Maar zodra zij het eiland betreedt, wordt hun romance op de proef gesteld door een moordzaak. Met een vermoorde voorzitter, midden op het veld van de cricketclub, en een dode wetenschapper, aangetroffen op een vulkaan; wordt het team uitgedaagd om gruwelijke puzzels te ontraadselen. Een ogenschijnlijk onoplosbare zaak brengt Humphrey en het team terug naar Londen.

De volgende series lopen door in februari:
  • Indian Summers seizoen 2 – Elke zondag om 21:00 uur tot 26 maart
  • The A Word – Elke dinsdag om 21:00 uur tot 28 maart
  • Sherlock seizoen 4 – Donderdag om 21:00 uur tot 2 maart

BBC First is beschikbaar bij Telenet Play More en sinds kort bij Proximus Entertainment Channels. Fans van Britse dramareeksen kunnen afstemmen op BBC First voor exclusieve premières met Nederlandse ondertitels.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.