Quantcast
Kids

Sinterklaas en Koning Kabberdas vanaf 27 oktober te zien in de cinema

De derde Sinterklaas-film: Sinterklaas en Koning Kabberdas, komt vanaf woensdag 27 oktober naar de cinemazalen. De film is een productie van Sylvester tv in samenwerking met Ketnet en geregisseerd door Stijn Coninx met een scenario van Hugo Matthysen.

Eind april 2021 zijn de opnames van de derde Sinterklaas-film: Sinterklaas en Koning Kabberdas, van start gegaan. Stijn Coninx verzorgde de regie en Hugo Matthysen stelde het scenario op. Daarnaast verleenden ook verschillende bekende Vlamingen hun samenwerking aan de film. Onder andere Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Pieter Embrechts, Els Dottermans, Nico Sturm, Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts, Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans en Goele Derick werkten mee aan de opnames.

In 1993 brachten de VRT en Hugo Matthysen het Vlaamse Sinterklaasverhaal tot leven met de reeks Dag Sinterklaas. De makers wilden dat de kinderen en hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leerden kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes.

In 2019 werd de klassieker uiteindelijk in een nieuw jasje gestoken, om zo opnieuw een volledige generatie kinderen te laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden. Ketnet werkte naast Dag Sinterklaas samen met Hugo Matthysen, Stijn Coninx en Sylvester TV aan de recente Sinterklaasverhalen, zoals we die kennen uit de jaarlijkse intrede: Hij komt, hij komt! en De Sintkrant. Daarin zien we de Sint ook als een man met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit.

Het verhaal

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terug pesten. Als wraak vervalst hij het boek van de Sint zodat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Daarnaast gaat hij vermomd als Koning Kabberdas naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen.

Sinterklaas & Koning Kabberdas, vanaf 27 oktober 2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Deze film is een productie van Sylvester TV en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, één, Streamz, Kinepolis Film Distribution, Iedereen Leest en Lidl en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures en de lottosubsidie van de Vlaamse overheid.

Toon meer

Gerelateerde berichten