Quantcast
Varia

Siska Schoeters geeft startschot van Jouw VRT aan de festivalweide van Werchter

VRT-gezicht Siska Schoeters heeft vlakbij de festivalweide van Werchter het startschot gegeven van Jouw VRT, de grootse actie die peilt naar de mening van de Vlaming over de publieke omroep. Siska ontving aan de caravan  kijkers, luisteraars, surfers en swipers die hun mening over de VRT kwijt konden.

De festivalweide van Werchter is de eerste stop van de VRT caravan toer. Vele aanwezigen in het publiek gingen enthousiast in op de vraag om de vragenlijst in te vullen. Daarnaast kon Siska zelf ook op een applausje rekenen toen ze vanop het podium iedereen uitnodigde om zijn of haar mening te delen.

“Er was geen betere plek om deze toer te starten. Op een festival kom je alle lagen van de bevolking tegen, jong en oud. Daarom hebben we onze caravan hier laten halt houden. Het is ook een beetje symbolisch: dit is het eerste grote festival, weliswaar niet op volle capaciteit, dat terug kan plaatsvinden na dat moeilijke coronajaar. De mensen waren dolenthousiast en uitgelaten… Misschien speelt dat wat in ons voordeel wanneer ik hen vroeg wat ze van de VRT vonden.

Siska Schoeters

De caravan trekt de volgende dagen en weken verder door het Vlaamse land. Locaties die op de planning staan zijn onder meer een ziekenhuis, een abdij, een legerkazerne en een recreatiedomein. De eerstvolgende haltes zijn het Skateparkt De Bres in Halle (dinsdag 6/07), Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar (donderdag 8/07), Open Gym in Leuven/Wilsele (maandag 12/07) en Brocantwerpen op de Grote Markt van Antwerpen (woensdag 14/7).

Samen met een wetenschappelijk, representatief onderzoek door de VRT-studiedienst bij 2500 Vlamingen, vormt deze toer door Vlaanderen een solide basis voor de VRT om het toekomstige beleid vorm te geven.  

Lees ook: De VRT lanceert Jouw VRT: VRT doorkruist Vlaanderen voor wetenschappelijk onderzoek

Toon meer

Gerelateerde berichten