Quantcast
Streamz

Spraakmakende tienerserie Dawson’s Creek vanaf 16 juni 2021 op Streamz

De iconische tienerserie Dawson’s Creek is vanaf woensdag 16 juni te zien op Streamz en Streamz+. De reeks liep van 1998 tot en met 2003 en was toen spraakmakend. Zo werd er openhartig gepraat over relaties en seks en de reeks toont ook de eerste kus tussen twee mannen op een Amerikaans tv-netwerk en een driehoeksrelatie tussen de (jonge) hoofdrolspelers.

Dawson’s Creek speelt zich af in het kleine dorpje Capeside waar vier tieners zich door de adolescentie heen worstelen. Dit geldt vooral voor de 15-jarige introverte Dawson Leery (James Van Der Beek), Joey Potter (Katie Holmes), een vroegrijpe knappe tomboy en de rebelse Pacey (Joshua Jackson). Als beste vrienden sinds hun kindertijd staan ze op het punt om de meest verwarrende periode in hun leven te betreden. Hun vriendschap verandert echter wanneer de beeldschone Jen Lindly (Michelle Williams) in het dorp komt wonen.

Het is ondertussen al meer dan 17 jaar geleden dat de laatste aflevering van Dawson’s Creek werd uitgezonden, maar de tienerserie was in de 90’s zowel internationaal als bij ons enorm populair. De reeks werd in Amerika gezien als de langverwachte opvolger in hetzelfde genre dan Beverly Hills 90210. De fans werden gelijktijdig met de jonge acteurs volwassen.

Dawson’s Creek seizoen 1 tot 4, vanaf 16 juni 2021 beschikbaar op Streamz en Streamz+.
Dawson’s Creek, seizoen 5, vanaf 21 juli 2021 beschikbaar op Streamz en Streamz+.

Toon meer

Gerelateerde berichten