Quantcast
Televisie

Steenrijk Straatarm: 1.400€ versus 55€

In een nieuwe aflevering van Steenrijk Straatarm, wisselt het gezin Debaere met alleenstaande vader Ronny Meys van huis. Ronny en zijn zonen krijgen drie dagen lang 1.400 euro ter beschikking ten opzichte van 55 euro voor het gezin Debaere.

Xavier Debaere woont samen met plusmama An en hun twee kinderen Louis en Olivier in het West-Vlaamse Wingene. Hun luxe wordt betaald door het succesvolle opleidingsbedrijf dat ze samen oprichtten. Het gezin laat drie dagen lang de luxe achter en wisselt van huis met alleenstaande vader Ronny Meys.

Ronny woont In Oostmalle samen met zijn hond Max en om de week komen zijn zonen Yulian en Killian bij hem logeren. Het leven van Ronny nam een paar jaar geleden een drastische wending toen een zeldzame spierziekte bij hem werd vastgesteld. Hij heeft ondertussen al 15 rugoperaties moeten ondergaan en leeft van een invaliditeitsuitkering.

Ronny heeft ook een schuld tussen de 12.000 en 15.000 euro en zijn volledig inkomen wordt nu beheerd door het Sociaal Huis van Malle. Bij de huizenwissel wordt het beschikbare budget bekendgemaakt. Het gezin Debaere krijgt een budget van 55 euro voor drie dagen en dat is een hele uitdaging, want hun eerste rekening bedraagt al 44,87 euro. “Nu kan je zeggen: we hebben maar 45 euro uitgegeven aan voeding, maar je kan ook zeggen: we hebben nog maar 10 euro over voor de rest van het weekend“, aldus mama An.

Steenrijk Straatarm, donderdag 14 oktober 2021 om 21.40 uur op VTM 2.

Toon meer

Gerelateerde berichten