Quantcast
Varia

Stef Wauters bekroond met Wablieft-prijs voor duidelijke communicatie

VTM-nieuwsanker Stef Wauters heeft dit jaar de Wablieft-prijs gewonnen voor de meest heldere communicatie.

Wablieft, het Centrum voor Duidelijke taal, gaat elk jaar op zoek naar inspirerende voorbeelden van heldere communicatie. Stef Wauters kaapt dit jaar de hoofdprijs weg en daar is hij best wel trost op:

“Stef Wauters is als nieuwsanker een vaste waarde van VTM NIEUWS. Hij valt op dankzij zijn heldere en natuurlijke manier van spreken, ook in studiogesprekken en stelt vragen die een gemiddelde kijker zich zou stellen op een natuurlijke en spontane manier. Daarnaast is hij vlot verstaanbaar omdat hij een rustig tempo aanhoudt, goede klemtonen legt en voldoende adempauzes neemt. Hij vertelt het nieuws met een levendige en toch rustige intonatie.

Katrien Janssens van Wablief

Om de prijs te overhandigen, werd Stef vorige week in de studio van VTM Nieuws verrast door het Wablieftteam:

“Dit vind ik wel een hele leuke bekroning. We proberen vaak hele moeilijke en complexe verhalen bevattelijk te brengen voor het brede publiek. Daar werken we elke dag heel hard aan en dan doet het plezier als mensen zeggen: “Dat doe je goed.” Het is niet het hoofdpunt van HET NIEUWS, maar voor mij persoonlijk toch een beetje een hoogtepunt. Dankuwel!”

Stef Wauters

Bekijk hieronder hoe Stef Wauters verrast werd in de VTM-studio:

Toon meer

Gerelateerde berichten