Straffer, hoger en zwoeler in de vierde studioshow van Belgium’s Got Talent

ByLisa Paulussen

3 mei 2018

Het Olympische gymnastenduo Interius Fortitudo kreeg vorige week goud van de jury. Zij mogen hun turnkunsten nog één keer etaleren in de finale van Belgium’s Got Talent. Ook de 1.074.771 kijkers – goed voor een marktaandeel van 46,2% (VVA 18-54, live+4) – die vorige week afstemden, hebben ondertussen hun stem uitgebracht. De act die zij naar de finale sturen, wordt aan het begin van de vierde studioshow bekendgemaakt. Daarna worden 7 nieuwe acts het podium opgestuurd, die ogen én oren beloven te verwennen.

Geen jubileumseizoen zonder een terugblik naar de voorbije seizoenen. Paaldanser Domenico stal in het derde seizoen van Belgium’s Got Talent de harten van heel (vrouwelijk) Vlaanderen. De jonge Italiaan  timmert nog dagelijks aan zijn vaardigheden en geeft geregeld optredens. Dat hij de afgelopen drie jaar niet heeft stilgezeten, laat hij vrijdag nog eens zien.

De jonge dansbenen van Exclusive Crew (9-11 – Wetteren) sprongen er tijdens de audities uit door hun energie, uitstraling en danskwaliteiten. De 7 stoere grieten gaan ook nu “het dak eraf dansen”. Dat doen ze met knallende muziek en… schooluniformen. Maar braaf wordt het allerminst.

De onervaren operazanger Marc Joossens (52 – Merksplas) werd door zijn dochter ingeschreven voor het programma. Hoewel hij nog maar één jaar zangles volgde, kon hij de jury er toch van overtuigen dat zijn stem een ruwe diamant is. Vrijdag zingt hij nóg een toontje hoger en brengt hij een stuk uit een klassiek meesterwerk.

De live zingende dragqueen Miss Kiki Boops (37, Assendelft) legde de muzikale lat al hoog tijdens de audities, maar tijdens de studioshow gaat ze voor “méér Kiki en méér boops”. Met een nummer van Dua Lipa combineert ze zang, dans en veel show. Miss Kiki Boops springt vrijdag in voor F&B Acrobatics, die door een blessure forfait moeten geven.

Met een fragment uit hun zelfgeschreven musical Magdalena bracht jongerenkoor YouForia (14-24 – Berchem) voor het eerst musical naar het podium van Belgium’s Got Talent. Het genre terug op de kaart zetten is hun ultieme missie. Benieuwd of ze daarin slagen met een nieuw lied uit hun oeuvre.

Verbazing, dat is waar het om draait bij Get Insane (17-28 – Aarschot). De groep beoefent allerlei extreme sporten: van BMX tot freerunning. Hun waanzinnige stunts leverden tijdens de audities veel gegil op vanachter de jurydesk. “Daar doen we het voor”, zeggen ze zelf. Vrijdag maken ze indruk met nieuwe trucs, die mogelijk nóg gevaarlijker zijn.

Rappen uit het vuistje, dat is het talent van freestyler Pasidar (17 – Gentbrugge). Met haar songs wil ze haar verhaal vertellen en andere mensen raken. Waarover ze tijdens de studioshow zal rappen, weet ze nog niet. Zonder enige voorbereiding en slechts met de input van de jury, stapt ze vrijdag het podium op.

Ze werden 3 keer Belgisch Kampioen en zijn absolute toppers in hun discipline. Latindansers Leen & Angelo (28 en 29 – Kaulille) lieten tijdens de audities de monden van de jury openvallen met hun snelle salsa en strakke mambo.Voor de studioshow nemen ze meer risico en gaan ze voor méér en indrukwekkendere lifts.  De verwachtingen van de jury zijn dan ook hooggespannen.

Belgium’s Got Talent, vrijdag 4 mei 2018 om 20.35 uur bij VTM.

De uitzendingen van Belgium’s Got Talent zijn ook te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.