Quantcast
Varia

Studio 100 maakt nieuwe spektakel-musical ‘RED STAR LINE’

Na ’14-18′,’40-45′ en ‘Daens’ maakt Studio 100 plannen voor een nieuwe spektakel-musical ‘RED STAR LINE’. Dat maakte het productiehuis vandaag bekend. De nieuwe voorstelling wordt de grote opvolger van ’40-45′ die momenteel al meer dan 750.000 tickets op de teller heeft.

Ondanks het feit dat de theaters in Vlaanderen momenteel nog gesloten zijn, maakt Studio 100 opnieuw plannen voor de toekomst. Met ‘RED STAR LINE’ bouwen ze verder op de traditie van prestigieuze spektakel-musicals voor een zeer ruim publiek. Het thema behoort tot het collectieve geheugen maar is nog steeds actueel in de samenleving.

“Met de spektakel-musical ‘RED STAR LINE ‘hebben we opnieuw een thema gekozen dat vast zit in het collectieve Vlaamse geheugen. Na het succes van ‘Daens’, ’14-18′ en ’40-45′ ben ik heel fier dat we met Studio 100 een nieuwe traditie hebben kunnen uitbouwen van grote, epische verhalen van bij ons. Verhalen die ons raken en die we telkens weer op een grensverleggende manier proberen te vertellen.“

Gert Verhulst

‘Red Star Line’ museum

In het begin van de twintigste eeuw was de stad Antwerpen het vertrekpunt van waar de grote oceaanstromingen van ‘de Red Star Line’ rederij richting Noord-Amerika vertrokken. Rond dit thema opende in 2013 op Het Eilandje in Antwerpen het ‘Red Star Line Museum’. Het museum en de stad slaan de handen in elkaar voor de samenwerking van de musical. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de ‘Red Star Line’-passagier. Die levensverhalen gaan rond in de authentieke gebouwen van het museum.

“Ook in deze moeilijke tijden voor onze sector blijven we plannen maken en blijven we ondernemers, dat zit in het DNA van Studio 100. De komende maanden gaan we opnieuw intensief en creatief aan de slag om een nieuwe spectaculaire voorstelling te maken, waarbij we een stuk Vlaamse geschiedenis tot leven laten komen.”

Hans Bourlon

Het wordt opnieuw een emotionele rollercoaster met een unieke live-beleving in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Studio 100 heeft ook de ambitie om dit project in een aangepaste voorstelling naar Nederland te brengen. Daarvoor werden reeds de eerste contacten gelegd. 

Wanneer de première doorgaat is nog niet bekend. Meer details worden later bekend gemaakt.

Toon meer

Gerelateerde berichten