Quantcast
FilmKids

Twee Ket & Doc-titels geselecteerd voor International Documentary Film Festival Amsterdam

Twee korte kinderdocumentaires van Ket & Doc worden vanaf deze week vertoond op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Het gaat om Hertenkoorts van Griet Goelen en Louise Van Assche en Yaren en de zon van Renate Raman en Joren Slaets.

Woensdag 17 november gaat de 34ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam van start. Hertenkoorts en Yaren en de zon zijn twee Ket & Doc-kinderdocumentaires die genomineerd zijn. De kinderdocumentaires van Ket & Doc zijn bestemd voor kinderen van 9 tot 12 jaar oud. Het initiatief werd in 2018 gelanceerd door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), JEF en Ketnet.

Hertenkoorts, een productie van Lionheart Productions, gaat over Emily, een getalenteerde achtjarige cheerleader die zich samen met haar vader en grote broer voorbereidt op haar eerste jachtpoging op het Texaanse platteland. Yaren en de zon, een productie van Storyhouse, zoomt in op het Missing You-kamp, een rouwkamp voor kinderen die een dierbare zijn verloren.

Naast de Ket & Doc-documentaires zijn er nog meer Vlaamse titels geselecteerd voor het IDFA:

  • IDFA State of Dogs (1998) van Peter Brosens en Turmunkh Dorjkhand
  • Shabu van Shamira Raphaëla
  • Juste un mouvement van Vincent Meessen


In het DocLab-programma van IDFA, een sectie voor interactieve non-fictie, is ten slotte ook TM te zien, een live-project van Alexander Devriendt en theatergezelschap Ontroerend Goed dat in de Amsterdamse Tolhuistuin te zien zal zijn.

Shabu en Juste un mouvement werden gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Hertenkoorts en Yaren en de zon kwamen tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle.
 
De 34ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam, van 17 tot 28 november 2021 in bioscopen en theaters in Amsterdam.

Toon meer

Gerelateerde berichten