Quantcast
Film

Twee Vlaamse kortfilms genomineerd voor European Film Awards

Zonet zijn de nominaties voor de European Short Film 2021 bekendgemaakt, waarvan twee Vlaamse kortfilms: de korte documentaire Nanu Tudor van Olga Lucovnicova en de korte animatiefilm Easter Eggs van Nicolas Keppens. De European Film Awards worden op 11 december uitgereikt in Berlijn.

De European Film Awards zijn de belangrijkste prijzen voor de Europese filmindustrie. Het zijn de belangrijkste prijzen voor de Europese filmindustrie.
 
Nanu Tudor is het afstudeerproject van Olga Lucovnicova in het Doc Nomads-masterprogramma van LUCA School of Arts. In de korte documentaire reist de filmmaakster na 20 jaar stilte terug naar het huis van haar overgrootouders in Moldavië, waar ze als kind een zwaar trauma opliep.

De korte documentaire Nanu Tudor van Olga Lucovnicova werd al eerder bekroond met de Gouden Beer in Berlijn en met een VAF Wildcard. De film dankt zijn nominatie aan het Sarajevo Film Festival, waar hij eerder dit jaar geselecteerd was en bekroond werd met de Prijs voor de Beste Europese Kortfilm. 
 
Ook Easter Eggs van Nicolas Keppens was geselecteerd voor de Berlinale, waar de film te zien was in de Kortfilmcompetitie en door de jury werd aangeduid als officiële inzending voor de European Film Awards. Easter Eggs is een animatiefilm over twee vrienden, Jason (12) en Kevin (15), op een absurde zoektocht naar de exotische vogels van de eigenaar van het Chinese restaurant die zelf ook verdwenen is.

Voor Nicolas Keppens en het productiehuis Animal Tan, is het de tweede keer dat ze kans maken op een European Film Award, nadat ze in 2018 ook genomineerd waren met de korte animatiefilm Wildebeest, in co-regie met Matthias Phlips.
 
Nicolas Keppens verzorgde het scenario en de regie en Brecht Van Elslande stond in voor de productie voor Animal Tank, in coproductie met het Nederlandse Ka-Ching Cartoons en het Franse Miyu Productions. De internationale verkoop van de film wordt vertegenwoordigd door het Franse Miyu Distribution.
 
Easter Eggs kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Toon meer

Gerelateerde berichten