Quantcast
Sport

Veranderingen bij Sporza in 2022: Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en Ruben Van Gucht volgen Michel Wuyts op

Sporza zal anders klinken in 2022. Michel Wuyts gaat na meer dan dertig jaar als wielercommentator met pensioen en Frank Raes geeft bij Extra Time de fakkel door aan Aster Nzeyimana. Daarnaast zal Ruben Van Gucht de voice-over verzorgen van het veldrijden en het vrouwenwielrennen en Renaat Schotte wordt de man van de grote ronden en de rittenkoersen. Karl Vannieuwkerke zal de grote eendagswedstrijden van commentaar voorzien.

Grote veranderingen bij Sporza in 2022, want Michel Wuyts gaat met pensioen en ook Frank Raes geeft de fakkel van Extra Time door. Aster Nzeyimana zal Extra Time presenteren, Ruben Van Gucht wordt de stem achter het veldrijden en vrouwenwielrennen en Renaat Schotte staat in voor de grote ronden en rittenkoersen. Karl Vannieuwwerke zal tot slot de grote eendagswedstrijden van commentaar voorzien. Michel Wuyts neemt deze winter afscheid na het cyclocrossseizoen en is deze zomer nog te horen als stem bij de Ronde van Frankrijk en de najaarswedstrijden.

“Het is met zeer gemengde gevoelens dat we dit nieuws bekendmaken. Met Michel Wuyts nemen we deze winter afscheid van een monument. Michel vervangen is niet evident: voor vele generaties is hij dé stem van de koers. Ik ben dan ook zeer trots dat we vanaf 2022 met een driekoppig topteam het commentaar bij de koers kunnen verzorgen. We gaan zijn fantastische talent heel erg missen. Ik kijk ernaar uit om hem deze zomer bij de Tour en daarna bij de najaarskoersen, de Vuelta, het veldrijden en – als kroon op het werk – het wereldkampioenschap wielrennen in ons eigen land te horen.”

Pieter De Windt (hoofdredacteur Sporza)

Met Frank Raes neemt deze winter nog een ander sporticoon afscheid van de VRT. Frank ging in 2019 al met pensioen, maar bleef het voetbalmagazine Extra Time met Filip Joos op Canvas presenteren. Die fakkel geeft hij deze winter door aan Aster Nzeyimana. “Het zal wennen worden zonder Frank, die al sinds 1980 deel uitmaakte van onze sportredactie,” zegt Pieter De Windt. “Het is daarom fijn dat Frank afscheid neemt met een extra pittige zomer. Hij zal tijdens de sportzomer inspringen als sportanker bij Het Journaal en als presentator van Sportweekend. Bovendien presenteert hij het ochtendprogramma rond de Olympische Spelen en tot eind 2021 Extra Time.”

Weetjes Frank Raes

  • Ging in 1980 aan de slag bij de toenmalige BRT, bij Radio 1
  • Was meer dan tien jaar het gezicht van Sportweekend
  • Presenteerde verder Sport op ZaterdagSportmiddagSport ExtraNiet te Wissen en Studio 1
  • Was paraat bij acht WK’s voetbal, negen EK’s en elf Olympische Spelen
  • Presenteert sinds 2009 Extra Time op Canvas

Weetjes Michel Wuyts

  • Startte na een carrière in het onderwijs in 1993 als veelzijdige sportjournalist bij de BRTN
  • Verzorgde in de jaren negentig al regelmatig het wielercommentaar, onder andere bij de WK’s
  • Werd in 2000 de vaste commentator bij het wielrennen als opvolger van Mark Vanlombeek
  • Maakte twee theatervoorstellingen die al meer dan honderd keren werden opgevoerd
  • Is auteur van 22 wielerboeken

Toon meer

Gerelateerde berichten