Quantcast
Film

Vlaamse cast De Smurfen en het verloren dorp bekend

Op 29 maart 2016 komt De Smurfen en het verloren dorp uit. De Smurfin heeft de indruk dat iedereen in het dorp een functie heeft, behalve zij. Wat zou het enige meisje in het dorp moeten doen?

HET VERHAAL

De Smurfin heeft de indruk dat iedereen in het dorp een functie heeft – Grote Smurf leidt, Bakkersmurf bakt, zelfs Moppersmurf die moppert – behalve zij. Wat zou het enige meisje in het dorp moeten doen? Op zoek gaan naar haar eigen doel, natuurlijk! Als ze toevallig de weg van een mysterieus wezen kruist, volgt ze het in het Verboden Bos.

Vergezeld door haar broers Brilsmurf, Potige Smurf en Klungelsmurf – en met de gemene tovernaar Gargamel die hen steeds schaduwt – onderneemt het Smurfenteam een wilde reis vol actie, gevaar en ontdekking, die hen leidt naar het grootste mysterie in de geschiedenis van de Smurfen!

DE VLAAMSE CAST

Joyce Beullens als Smurfin

Sterk, slim en altijd avontuurlijk, bereikt de Smurfin de leeftijd waarop ze zich vragen begint te stellen over een aantal dingen, zoals waarom haar naam haar niet vertelt wat zij het beste doet? Wanneer ze plots op een mysterieus wezen stoot, volgt ze het in het Verboden Bos. Onderweg, krijgt het enige meisje van het dorp de kans om haar identiteit te vinden en de girl power te begrijpen.

Michael Pas als Klungelsmurf

Klungelsmurf is meer dan een beetje onhandig, hij is ook heel lief en vrijgevig. Hij wil niets liever dan anderen helpen, maar helaas, is hij geneigd te verdwalen, ergens vast te zitten of dingen te breken. Maar zelfs waanneer hij het verknoeit, wordt hem dat vergeven omdat hij enkel goede bedoelingen had.

Jan Van Looveren als Potige Smurf

De Potige Smurf heeft een Olympisch gevoel van heldhaftigheid en weet elke situatie aan te pakken.  Hij is ieders vertrouwenspersoon en er kan op hem gerekend worden. Hij is ook de grote beschermer van zijn smurfencollega’s, en vooral van de Smurfin!

James Cooke als Brilsmurf

De prikkelbare betweter van het Smurfendorp, is Brilsmurf : de slimste, met de neus in de boeken, maar zonder enige intuïtie. Trots op zijn lineaire benadering van het leven, doet hij enkel beroep op verifieerbare feiten en gegevens. Het is dan ook logisch dat hij het Smurfenteam in het Verboden Bos volgt – wie weet waarvoor ze daar zijn expertise zullen nodig hebben?

Rikkert Van Dijck als Grote Smurf

Als Grote Smurf iets geleerd heeft na al die jaren, is het dat Smurfen altijd Smurfen zullen zijn. Hij weet dat je hen aanwijzingen kunt geven tot je er blauw van wordt; je kan hen waarschuwen over de wereld buiten het dorp tot je baard er wit van wordt, ze zullen het steeds zelf willen zien…

Govert Deploige als Gargamel

Geen Smurfverhaal zou compleet zijn zonder hem (jammer genoeg). Gargamel wil niets liever dan ’s werelds machtigste tovenaar zijn, bewonderd en gerespecteerd door allen. Waarom is deze eenvoudige ambitie dan zo moeilijk te bereiken? Hij denkt graag dat het komt door die waardeloze Smurfen die  steeds zijn plannen verpesten!

An Vanderstighelen als Smurfwilgje

Half moederfiguur, half strijdster, brengt Smurfwilgje haar meisjes groot als zelfstandige ondernemers. Ze heeft hen geleerd bekwaam, slim en veelzijdig te zijn. En uiteraard werd ook het belang van de natuur benadrukt. Maar het allerbelangrijkste dat de meisjes meekregen, is om alles met passie te doen: ze vechten, denken en koesteren met heel hun hart.

Billie Leyers als Smurflili

Ze is meer dan slim, vindingrijk en nieuwsgierig. Smurflili is niet bang om de leiding te nemen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Ze is de rechterhand van Smurfwilgje.

Dorien Leyers als Smurfbloesem

Smurfbloesem is hyper-fun en mega-pittig. Ze wil elke vreemdeling onmiddellijk in haar armen sluiten. Ze bruist van enthousiasme en energie en is overladen met vreugde. “Kom op, je bent een Smurf, alles is mogelijk!”

Olga Leyers als Smurfstorm

Geen nonsens. Geen grapjes. Smurfstorm is een echte krijgster, maar ze is niet alleen goed in libellenrijden en pijlen schieten, onder het schild van deze stoere Smurf van weinig woorden schuilt ook een sterke, goedhartige jonge vrouw die alles voor haar zusjes zou doen.

De Smurfen en het verloren dorp is vanaf 29 maart 2017 in de bioscoop te zien.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten