Quantcast
Film

Vlaamse korte animatiefilms op filmfestival van Annecy

De Kortfilmselectie voor het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy is zonet bekendgemaakt. Twee Vlaamse korte animatiefilms zijn geselecteerd. Het gaat om Easter Eggs van Nicolas Keppens en Hold Me Tight van Mélanie Robert. Acteur Victor Polster, hoofdrolspeler in de film Girl, verleent zijn stem aan Easter Eggs. Beide films kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Van 14 tot 19 juni vindt het Internationaal Animatiefilmfestival in Annecy plaats. De twee Vlaamse animatiefilms Easter Eggs en Hold Me Tight zijn genomineerd. Ontdek hieronder meer over de films.

Easter Eggs

Easter Eggs vertelt het verhaal van Jason (12) en Kevin (15). De twee vrienden gaan op zoek naar exotische vogels. Klein detail: De eigenaar is verdwenen. Nicolas Keppens zorgde voor het scenario en de regie. Enkele jaren geleden maakte hij samen met Matthias Phlips de succesfilm Wildebeest. Deze korte animatiefilm behaalde maar liefst tientallen internationale festivalselecties en een nominatie voor de European Film Awards.

De wereldpremière van Easter Eggs vond in december 2020 plaats op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. Daar won de film de publieksprijs van de Vlaamse Animatie-competitie. De film werd geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn en voor de European Film Awards van 2021. Sindsdien werd Easter Eggs nog geselecteerd voor een handvol internationale festivals en won hij prijzen op het festival van Angers en op het Brusselse Anima-festival.

Hold Me Tight

Naast Easter Eggs os ook Hold Me Tight van Mélanie Robert genomineerd in de Officiële Kortfilmcompetitie. Hold Me Tight is een productie van Viviane Vanfleteren voor Vivi Film. In deze film krijgen we twee donkere silhouetten te zien die op zoek gaan naar verleiding.

Het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy, van 14 tot 19 juni 2021.

Toon meer

Gerelateerde berichten