Quantcast
Televisie

Vlaanderen feest op Eén: Vlaamse topartiesten zorgen voor muzikaal feest

Om de Vlaamse Feestdag te vieren, heeft de VRT heel wat programma’s op zowel radio als tv in petto. Zo is er zaterdag 10 juli het muziekprogramma Vlaanderen feest op Eén. Gastvrouw Siska Schoeters ontvangt onder anderen Regi, Niels Destadsbader, Camille, Milow, Pommelien Thijs, Bart Peeters en Johan Verminnen. Daarnaast delen we ook het volledige radio-en tv aanbod mee, met betrekking tot de Vlaamse Feestdag.

Ontdek hieronder het aanbod van de VRT van de Vlaamse Feestdag:

Tv-aanbod

Eén

Vlaanderen feest

De VRT viert de Vlaamse Feestdag al op de vooravond. Op zaterdag 10 juli, zendt Eén het muziekprogramma Vlaanderen feest uit. Tal van Vlaamse artiesten, zoals: Regi, Niels Destadsbader, Camille, Milow, Pommelien Thijs, Bart Peeters en Johan Verminnen geven het beste van zichzelf in een muzikaal optreden. De show wordt aan elkaar gepraat door gastvrouw van dienst Siska Schoeters, met op zondag 11 juli om 18.10 uur een samenvatting.

Vlaanderen feest, zaterdag 10 juli om 20.05 uur op Eén met een samenvatting op zondag 11 juli om 18.10 uur.

Vlaanderen feest is een programma van Eén en LIVE Entertainment in samenwerking met stad Antwerpen en Vlaanderen Feest vzw.

Villa politica

Op zondag 11 juli is er een speciale aflevering van Villa politica over de 11 juli-viering van het Vlaams Parlement. Als gevolg van de coronamaatregelen vindt die dit jaar niet plaats in het Brusselse stadhuis, maar in de Plantentuin van Meise. Villa politica presentatrice Linda De Win volgt de viering en en interviewt een aantal van de aanwezige politici over de actualiteit op de Vlaamse Feestdag.

Daarnaast neemt Linda De Win na bijna twintig jaar, waarvan vijftien jaar als presentatrice, definitief afscheid van het programma en de VRT. Ze wordt dan ook letterlijk in de bloemetjes gezet in De Plantentuin in Meise.

Canvas

Canvas Curiosa

Canvas Curiosa, de online cultuurhistorische weetjesrubriek van Canvas, staat op zondag 11 juli volledig in het teken van Vlaanderen. De rubriek legt uit wat de naam Vlaanderen echt betekent en van waar de Vlaamse leeuw vandaan komt.

Ketnet

Ketnet-festival

Ketnet organiseert op de Vlaamse Feestdag een groot online Ketnet-festival met zomerse optredens en Vlaamse muziek. Wrapper Gloria Monserez verwelkomt de Ketnet-artiesten van #LikeMe, De KetnetBand en Ketnet Musical samen met de cast van Campus 12.

Het Ketnet-festival, zondag 11 juli vanaf 15.55 uur op Ketnet en in de Ketnet-app.

Vlaamse film

Op de Vlaamse Feestdag zendt Ketnet de Vlaamse film Helden van de Zee uit, gebaseerd op de populaire Ketnet-reeks Helden, met in de hoofdrollen Sieg De Doncker, Maureen Vanherberghen, Dempsey Hendrickx en Nico Vanhole.

Helden van de zee, zondag 11 juli om 8.30 uur op Ketnet.

Online

VRT NU

VRT NU biedt Vlaamse series, cultuur- en muziekprogramma’s of documentaires aan: Kapitein Zeppos, Keromar, Beau séjour, Black-out, Het Lam Gods, Roger Raveel, de Ultimas, Kunst op de kaart, Belpop, de Toots Sessies, Reizen Waes Vlaanderen en Vlaanderen vakantieland.

Radio

Ook de radionetten van de VRT brengen op de Vlaamse Feestdag een mix van informatie en Vlaamse muziek. Ontdek hieronder het aanbod.

Radio 1

Op Radio 1 interviewt Michaël Van Droogenbroeck elke zaterdag in De ochtend een politicus bij het ontbijt in de rubriek Weg van de Wetstraat. Speciaal voor de Vlaamse Feestdag verschuift de rubriek naar zondag 11 juli. Op die dag zit Michaël aan de ontbijttafel met Vlaams minister-president Jan Jambon. In het programma De ochtend zullen ook alleen maar Vlaamse artiesten te horen zijn.

Radio 2

Vlaanderen Feest-lied

Radio 2 zorgt zoals elk jaar voor een eigen Vlaanderen Feest-lied. Deze keer is dat Sterker dan ooit, gezongen door Willy Sommers. Het lied gaat niet alleen over Vlaanderen, maar ook over de situatie waarin we ons nu bevinden.

We zijn sterker dan ooit. We hebben heel wat meegemaakt de laatste tijd tijdens de coronaperiode. Het lied gaat over het gevoel van vrijheid dat we stilaan weer krijgen. Dus Vlaanderen feest: we staan sterker dan ooit, we geven niet op en blijven doorgaan.”

Willy Sommers

Beluister via deze link het Vlaanderen Feest-lied Sterker dan ooit.

Radio 2 Bene Bene 100

Caren Meynen en Iris Van Hoof presenteren tussen 13 en 20 uur de Radio 2 Bene Bene 100: de lijst met de 100 beste nummers van eigen bodem. De lijst is te beluisteren op de radio en te bekijken in de Radio 2-app.

Radio 2-app

De Radio 2-app brengt nog meer Vlaamse muziek. Tussen 13 en 15 uur gaat Marc Pinte live met Vlaamse producties en miniconcerten van Willy Sommers en Metejoor. Van 15 tot 17 uur is er een liveprogramma met Christel Van Dyck naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Johan Verminnen dit jaar. In het programma zijn er gesprekken en live muziek van onder meer Johan VerminnenJo Lemaire, Grace Khuabe (winnares van The Voice van Vlaanderen 2021) en Raymond van het Groenewoud.

MNM

 Radiozender MNM speelt in Rewind, van 7 tot 10 uur, alleen maar Vlaamse producties.

Studio Brussel

Studio Brussel draait op zondag 11 juli enkel Nederlandstalige tijdloze muziek in De Tijdloze van 7 tot 10 uur.

Klara

Presentatoren Pat Donnez en Vincent Goris zorgen in het radioprogramma De Pelgrims, van 10 tot 12 uur, voor een muzikale pelgrimstocht. Het duo zet de Vlaamse Feestdag in de kijker met een route van Vlaanderen naar Compostella, de Via Monastica. Onder anderen Wannes Van de Velde, jazzgitarist Peter Hertmans, het Gregoriaans Koor van de abdij van Averbode en Willem Vermandere stappen op maat van de muziek.

Toon meer

Gerelateerde berichten