Quantcast
FilmMuziek

Vlaming Peter Baert schrijft muziek voor The Water Man: regiedebuut van Golden Globe genomineerde

De Golden Globe genomineerde David Oyelowo maakt zijn regiedebuut met de film The Water Man en de Vlaamse filmcomponist Peter Baert schreef de muziek. De film is ook geproduceerd door Harpo Productions, het productiehuis van niemand minder dan Oprah Winfrey.

The Water Man is een fantasy- en avontuurdrama, waarvoor Peter Baert de muziek mocht componeren. De componist schreef al eerder de muziek voor de film Façades, de docureeks Ademloos en de docureeks En Toen Was het Stil van Lieve Blancquaert over de overlevenden van de aanslagen op Zaventem. Momenteel werkt hij ook aan de muziek voor de fictiereeks Lost Luggage, een coproductie van Eén, De Mensen en Arte France, geregisseerd door Kaat Beels en Nathalie Basteyns. De reeks zal in 2022 worden uitgezonden op Eén.

Regisseur David Oyelowo maakt met de film zijn regiedebuut. Als acteur werd Oyelowo in 2014 genomineerd voor een Golden Globe voor de film Selma. The Water Man ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Toronto en ging vorige vrijdag in première in de Amerikaanse cinema’s. Ook Oprah Winfrey hielp mee aan de productie van de film met haar productiehuis Harpo Productions.

Het verhaal

The Water Man vertelt het verhaal over Gunner (Chavis) en zijn zieke moeder (Dawson). Gunner probeert haar te redden door op zoek te gaan naar de mythische en onsterfelijke Water Man.

Bekijk de trailer van de hooggeprezen film hieronder:

Wanneer The Water Man in ons land in première gaat, is nog niet bekend.
De filmmuziek van Peter Baert is te beluisteren via deze link.Toon meer

Gerelateerde berichten