Quantcast
Sport

Volg het EK voetbal vanop de eerste rij

Een rijkgevulde sportzomer staat voor de deur, met als hoofdgerecht het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en uiteraard de Olympische en Paralympische Spelen. Ontdek hieronder alle plannen en volg het sportspektakel vanaf het eerste moment.

Villa Sporza

Vanaf vrijdag 11 juni elke avond rond 23.20 op Eén.

Karl Vannieuwkerke - © VRT / Sporza
Karl Vannieuwkerke – © VRT / Sporza

Het EK voetbal komt het eerst op ons af. Een maand lang zijn we zoet met in totaal 51 wedstrijden, te beginnen bij de openingsmatch op vrijdag 11 juni. In Villa Sporza, onder de VRT-toren, staat alles in het teken van het EK, met uiteraard extra aandacht voor de Rode Duivels. Na de uitschakeling in de kwartfinales op het EK in 2016 en de derde plaats op het WK in 2018, mogen we dromen van de Europese titel. In de groepsfase nemen de Rode Duivels het op tegen Rusland (zaterdag 12 juni), Denemarken (donderdag 17 juni) en Finland (maandag 21 juni).

Tot aan de Tour de France is Maarten Vangramberen in Villa Sporza gastheer voor de omkadering bij de namiddag- en de vooravondmatchen. Karl Vannieuwkerke neemt de avondwedstrijden voor zijn rekening en vervangt Maarten vanaf de start van de Tour. Karl blijft in Villa Sporza tot en met de finale van het EK voetbal, op zondag 11 juli in Londen. Er staat opnieuw een veelzijdige ploeg voetbalanalisten klaar om de matchen bij Maarten en Karl te analyseren. Dat zijn onder anderen Jan BoskampImke CourtoisMo MessoudiHeleen JaquesTomasz RadzinskiGert VerheyenArnar Vidarsson en Franky Van der Elst.

Alle wedstrijden van de Rode Duivels kan je bekijken op Eén, net als alle wedstrijden om 15.00 en 21.00 uur. De matchen van 18.00 uur worden live uitgezonden op Canvas. De wedstrijden van de Rode Duivels vormen hierop een uitzondering, want die zullen, ongeacht het uitzenduur, te zien zijn op Eén. Op televisie zijn Aster NzeyimanaEddy DemarezFilip JoosPeter VandenbemptStef Wijnants en Geert Heremans de commentatoren van dienst. Bert SterckxPeter VandenbemptTom Boudeweel en Geert Heremans verzorgen het wedstrijdcommentaar op de radio. Eddy Snelders is co-commentator en analist voor de Rode Duivels. Karl Vannieuwkerke en zijn gasten leggen de voetbaldag elke avond neer met Villa Sporza op Eén.

Voor de aftrap

Donderdag 10 juni om 20.40 op Eén.

Roberto Martínez - © DPG Media
Roberto Martínez – © DPG Media

Sport staat deze zomer centraal in verschillende Eén-programma’s. In aanloop naar de start van het EK voetbal zendt Eén op woensdag 9 juni de laatste aflevering van Het EK van de Duivels uit, waarin Ben Crabbé vooruitblikt op het tornooi met bondscoach Roberto Martínez.

Op donderdag 10 juni krijgt iedereen dan een exclusieve blik achter de schermen bij Martínez: in Voor de aftrap laat hij voor het eerst camera’s toe tijdens zijn dagelijks werk als bondscoach. Bijna vijf jaar is de Spanjaard al coach van de Duivels. Toen hij werd aangesteld, fronsten velen hun wenkbrauwen. Maar Martínez maakte van de Duivels een geoliede machine. Winnen is intussen het nieuwe normaal. De derde plaats op het WK in Rusland was een historische prestatie, en België start aan het EK als ’s werelds nummer één. Met deze gouden generatie voetballers wil Martínez nu ook écht een prijs pakken. Zullen de Duivels dankzij zijn aanpak en vise schitteren op het komende EK?

Katje voor de Sfeer

Vanaf 8 juni 2021 op GoPlay.be

Kat Kerkhofs - © SBS Belgium
Kat Kerkhofs – © SBS Belgium

Na haar succesvolle Homeparties van vorig jaar, gaat Kat opnieuw vloggen voor GoPlay. Haar nieuwe programma Katje voor de sfeer mag je best letterlijk nemen, want binnenkort supportert Kat Kerkhofs samen met de Belgen voor ons nationaal elftal tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2021. Kat neemt ons mee in haar beleving voor en tijdens het EK. Vanuit België, maar ook vanuit de speelsteden. En dat doet ze altijd vanop de eerste rij zodat de kijker geen enkel moment hoeft te missen van het EK. Supporter mee met Kat vanaf morgen, dinsdag 8 juni, op GoPlay.be.

In de eerste vlog gaat Kat naar het nationaal oefencentrum in Tubeke om haar man Dries uit te zwaaien voor het EK. Maar wat neemt een voetballer zoal mee in zijn valies? En waarom mag Dries niet meer meespelen met De Kolonisten Van Catan? Volgens Dries is er één ding heel duidelijk: “Nu spelen wij ‘double king’ en daarin is Jan (Vertonghen) echt de wener van ons allemaal (lacht).”

Toon meer

Gerelateerde berichten