In Blankenberge wordt er met man en macht gewerkt aan de bouw van de drie pop-ups. Twee daarvan zijn al ingenomen door Karel en Birger en Yannick en Leena. Eén duo kan hen nog vergezellen aan zee: Laure en Charlotte of Daniela en Mitchell. Maar daarvoor moeten ze eerst het hart én de maag van een 100-koppige volksjury weten te veroveren. Die zal na het proeven van beide menu’s zijn favoriet bekendmaken en zo een derde finalist bekronen…
De tussenstand na het voorgerecht was in het voordeel van Madam P. Voor het hoofdgerecht zetten de meisjes in op ribbetjes, hun topgerecht dat steeds een hit was bij de jury en recensenten. Maar Daniela en Mitchell kennen hun concurrenten goed en hadden deze zet van de meisjes verwacht. Zij proberen hun ribbetjes te overtreffen met een vereenvoudigde versie van hun hoofdgerecht, die bovendien toegankelijker is voor het grote publiek: kalfsvlees met seizoensgroenten.
Karel en Birger en Yannick en Leena volgen Sergio nog steeds op een inspiratietrip door Londen, de absolute wereldstad op vlak van horeca. De volgende halte: Sketch. Volgens Sergio is het restaurant de absolute top qua concept en beleving. De eigenaar, Mourad Mazouz, is een goede vriend van hem en opende al restaurants en pop-ups in London, Parijs en Dubai. Na deze culinaire verwennerij neemt Sergio de duo’s mee naar Borough Market. In die overdekte foodhall moeten ze ingrediënten zoeken om straks een finalewaardig gerecht te maken, geïnspireerd op Sketch. Leena weet al snel wat ze wil maken en durft risico’s te nemen. Birger twijfelt en speelt eerder op safe. Maar in het kookatelier loopt niet alles van een leien dakje…
Mijn Pop-uprestaurant 2017, donderdag 6 april om 20.35 uur bij VTM.