Quantcast
MuziekRadioVoorjaar 2022

Week van de Belgische muziek krijgt tweede editie

Na een succesvolle eerste editie krijgt de week van de Belgische muziek een vervolg. Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari staan verschillende radio-en tv-zenders over het hele land in het teken van Belgische muziek.

Om de Belgische muzieksector te steunen, staat vanaf maandag 31 januari opnieuw een volledige week lang Belgische muziek in de kijker. Verschillende radio-en tv-zenders steunen de Belgische muziek met verschillende initiatieven artiesten en muziek van eigen bodem. Naast VI.BE en alle radio-en tv-zenders van de VRT zullen ook Willy, Qmusic, Q-DOWNTOWN, Joe, JOE Lage Landen, NRJ, Nostalgie en Bruzz in het teken staan van Belgische muziek.

Nieuw dit jaar is dat ook in Wallonië Belgische muziek zal weerklinken. Onder andere RTBF, Conseil de la musique en Court-Circuit steunen de sector met verschillende initiatieven. Het wordt een ongeziene samenwerking tussen verschillende mediapartners over heel het land, waar liefde voor de Belgische muziek primeert.

Als kers op de taart zijn de MIA’s, na een jaar uitstel, terug met een dubbele editie op donderdag 3 februari. Zowel het muziekjaar van 2020 als van 2021 komt deze keer aan aanbod.

Wie iets wil organiseren tijdens de Week van de Belgische muziek, kan dit insturen via www.weekvandebelgischemuziek.be.

De Week van de Belgische muziek, van maandag 31 januari 2022 tot en met zondag 6 februari 2022 op verschillende radio-en tv-zenders doorheen het hele land, met een dubbele editie van de MIA’s op donderdag 3 februari 2021 live vanuit Paleis 12 in Brussel.

Tickets voor de MIA’s zijn te koop via mias.be of paleis12.com.

Toon meer

Gerelateerde berichten