Quantcast
Film

WeLoveCinema-campagne gaat van start

Vandaag gaat de campagne #WeLoveCinema van start met de focus op de heropleving van de bioscopen. Vlamingen en Brusselaars moeten de komende weken opnieuw zin krijgen om films in de bioscoop te ontdekken en te beleven. De WeLoveCinema-campagne loopt tot en met zondag 11 juli. 

De WeLoveCinema-campagne is een liefdesverklaring aan de bioscoop. Het doel van deze actie is dat bekende en minder Vlamingen en Brusselaars hun massale zin en liefde uiten voor cinema, onder de hastag #WeLoveCinema. De campagne van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) komt er op vraag en met de steun van de filmsector en is mogelijk gemaakt met middelen van het Relanceplan voor de Audiovisuele Sector van de Vlaamse regering.

Voor het maken van de campagne verleenden vele mensen uit het filmberoep hun medewerking. Regisseur Lieven Van Baelen maakte de campagne voor productiehuis Czar. Alain Dessauvage staat in voor de montage, Hannes De Mayer zorgt voor de muziek en Saar-Niragire De Groof is het centrale gezicht van de campagne, naast andere bekende acteurs en actrices zoals Julia Brown. Actrice Veerle Baetens is te horen als voice-over.

“Na vele lange en moeilijke maanden voor zowel de uitbaters als voor de consumenten, zal het opnieuw genieten worden van de vele schitterende Vlaamse en internationale films in de bioscopen. Ik ben ervan overtuigd dat de bioscoopuitbaters de bezoekers in de meest veilige omstandigheden en met open armen zullen ontvangen. Nu het terug mag, beste Vlamingen, geniet (met maatregelen) van uw favoriete film!”

Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon

“We zijn zeer opgetogen met de genereuze, enthousiaste en zeer snelle medewerking van VRT en DPG Media, waardoor we het beoogde brede publiek zullen kunnen bereiken. Ook voor de inzet van Brightfish, verantwoordelijk voor de reclameregie in de bioscoopsector, zijn we dankbaar. Het bewijst dat we een warm hart delen voor de Vlaamse audiovisuele sector, voor alle bevlogen mensen voor én achter de camera en voor de magie van de cinema.”

Directeur-intendant van het VAF Koen Van Bockstal

Mijn vader is een saucisse

De cinema’s heropenden op 9 juni de deuren en een divers aanbod aan films staat klaar om de volgende weken en maanden uitgebracht te worden. De lancering van WeLoveCinema valt samen met de bioscooprelease van twee Vlaamse films: de komische familiefilm Mijn vader is een saucisse en de documentaire Dark Rider van Eva Küpper. Het hoofddoel is om Vlamingen en Brusselaars naar de bioscoop te lokken, ongeacht het genre van de films.

De WeLoveCinema-campagne werd mogelijk gemaakt met middelen afkomstig uit het Relanceplan van de Vlaamse regering voor de Audiovisuele Sector met de steun van o.a. de Acteursgilde, de Belgian Entertainment Association (BEA), Brightfish, productiehuis Czar, DPG Media, de Federatie van Cinema’s in België (FCB), Film Festival Oostende (FFO), de Scenaristengilde, de Unie van Regisseurs (UVR), de Vereniging van Filmdistributeurs van België (VFDB), de Vlaamse Arthouse Cinema’s (VAC) en de Vlaamse Onafhankelijke Film en Televisie Producenten (VOFTP). 


 

Toon meer

Gerelateerde berichten