Wie is Emmanuel Macron?

ByLisa Paulussen

10 mei 2017

Hij is net geen 40, heeft geen partij en was een jaar geleden nagenoeg nog volslagen onbekend bij het Franse publiek. Hoe is Emmanuel Macron erin geslaagd om op zo’n korte tijd, het hoogste politieke ambt van Frankrijk binnen te halen en vanuit het niets één van de belangrijkste politici van Europa en de wereld te worden?

Een cameraploeg heeft Macron maandenlang gevolgd achter de schermen. Vanaf het ogenblik dat hij voor de Fransen zijn kandidatuur heeft bekend gemaakt, tot eergisteren – maandagochtend – de dag na zijn verkiezingsoverwinning. In de reportage geeft Macron ook zijn eerste uitgebreide interview als nieuwe Franse president.

In het spoor van Macron, woensdag in Telefacts, om 22.50 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.