Van Georgië tot Mexico: in ‘De Mosterd Van Meus’, het nieuwste tv-programma van Jeroen Meus, trekt Vlaanderens sympathiekste tv-kok de wereld rond. Gewapend met de tips en adresjes van buitenlandse televisiechefs gaat hij hierin op zoek naar verse kookinspiratie.
En die zal hem ongetwijfeld goed van pas komen om zijn andere programma, ‘Dagelijkse Kost’, na meer dan 3.000 recepten fris te kunnen houden, denkt Dag Allemaal. Al vindt Jeroen zelf dat hij gerust nog 30 jaar kan doorgaan met dat programma, zo laat hij optekenen in een gesprek met het weekblad. Na bijna veertien jaar is hij dan ook nog lang niet uitgekeken op het format.
“‘Dagelijkse Kost’ is dan ook meer dan een job. Ik ben nog nooit met tegenzin naar de studio vertrokken, want het programma maakt mij oprecht gelukkig”, zegt Jeroen. “Ik heb zelfs al tegen de mensen van de VRT gezegd dat ze mij enkele jaren op voorhand moeten verwittigen als het ooit stopt. Niet een paar maanden, want dat kan ik niet aan”, verzekert de tv-kok.