Quantcast
Voorjaar 2021

12 nieuwe programma’s bij VTM

VTM trekt dit voorjaar voluit de kaart van creatieve vernieuwing en brengt ook nieuwe seizoenen van vertrouwde succesprogramma’s. De zender pakt uit met maar liefst 12 nieuwe titels.

Voor meeslepende fictie wordt het uitkijken naar de telenovelle ‘Lisa’ met Tinne Oltmans in de hoofdrol, en ‘Fair Trade’, de reeks van Marc Punt met glansrollen voor o.a. Kevin Janssens en Ella-June Henrard. 

Dina Tersago geeft in ‘Huis Gemaakt’ de grootste prijs ooit weg: een eigen huis. Axel Daeseleire gaat in ‘Erfgenaam Gezocht’ op zoek naar ongeclaimde erfenissen en Eric Goens keert met bekende Vlamingen terug naar de schoolbanken in ‘Later Als Ik Groot Ben’‘Camping Coppens’ volgt het avontuur van Staf Coppens en zijn gezin in Zweden en nog een Coppens – Mathias – maakt zijn debuut als quizmaster. Jens Dendoncker toetst in ‘Da’s Liefde!’ de wetenschap over de liefde aan de praktijk. En dan is er ook de gloednieuwe spelshow ‘Game of Talents’, waarin Julie Van den Steen haar debuut maakt als host. 

Maar VTM zorgt ook voor straffe human interest. Naar aanleiding van de terreuraanslagen in ons land exact 5 jaar geleden volgt ‘Flikken BXL’ de interventies van de Brusselse politie. In ‘De Kust’ staan de camera’s gericht op de verschillende hulpdiensten die instaan voor de veiligheid aan onze Belgische kust. En ook vaste waarde Luk Alloo komt met een nieuwe, eigenzinnige humaninterestreeks. 

Verder staat VTM klaar met nieuwe seizoenen van succesprogramma’s zoals ‘The Voice van Vlaanderen’, ‘Blind Getrouwd’, ‘Liefde voor Muziek’, ‘LEGO Masters’, ‘Op Interventie’, ‘Groeten Uit’, ‘Wat Een Jaar!’ en natuurlijk ‘Familie’, dat in 2021 z’n 30ste verjaardag viert.

“Bij VTM verrasten we de kijkers vorig jaar al meer dan ooit met een heleboel nieuwe programma’s, die bovendien positief onthaald werden. Daarnaast scoorden sterkhouders zoals ‘Blind Getrouwd’ en ‘Liefde voor Muziek’ hun beste seizoen ooit. Die lijn van creatieve vernieuwing en nieuwe seizoenen van succesprogramma’s trekken we ook dit voorjaar door. Dat doen we deze keer met maar liefst 12 nieuwe titels voor VTM, waarin originele en creatieve ideeën van eigen bodem centraal staan. Zo blijft VTM opnieuw de vaste afspraak voor wie een mix van informatie, ontspanning en entertainment zoekt.”

Maarten Janssen, channel manager VTM

“Om onze kijkers te blijven verrassen hebben we gelukkig heel wat talent in huis. Zoals de broers Coppens. Terwijl Staf straks een camping uitbaat in Zweden, maakt Mathias dit voorjaar zijn debuut als quizmaster. Julie Van den Steen presenteert met ‘Game of Talents’ haar eerste VTM-programma en in ‘Huis Gemaakt’ geeft Dina Tersago de grootste prijs in de tv-geschiedenis weg: een eigen huis. Ook de telenovelle is helemaal terug van nooit echt weggeweest. Na het gigantische succes van ‘Sara’ staat opvolger ‘Lisa’ klaar met een spannend en romantisch verhaal anno 2021.

Davy Parmentier (creatief directeur VTM)

Ontdek hier de 12 nieuwe programma’s bij VTM:

‘Da’s Liefde!’ – elke maandag

‘Da’s Liefde!’ met Jens Dendoncker – © DPG Media

Jens Dendoncker, zelf romanticus pur sang, zoekt op basis van gedurfde experimenten uit wat liefde is. Wist je dat 50% van de mensen die op date worden gevraagd gewoon ‘ja’ zegt? Of dat mannen sneller ‘Ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk.

‘Da’s Liefde!’, elke maandag om 20.40 uur bij VTM.

‘Lisa’ – vanaf 25 januari

Tinne Oltmans in ‘Lisa’ – © DPG Media

Halfzussen Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten) gaan aan de slag in een marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards. Maar één collega springt bijzonder in het oog: Jonas (Oscar Willems). Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld – inclusief Jonas – verbazen met haar talent? De nieuwe telenovelle Lisa gaat over de zoektocht van een verlegen meisje naar liefde en geluk. 

Ook met o.a. Lucas Van den Eynde, Hilde De Baerdemaeker, Bert Verbeke, Issam Dakka, Arno Moens en Elke Van Mello.

‘Lisa’: vanaf maandag 25 januari om 20.40 uur, nadien elke weekdag om 18.20 uur bij VTM.

‘Game of Talents’ – vanaf februari

‘Game of Talents’ met Julie Van den Steen – © DPG Media

Wie heeft de beste neus voor talent? In de nieuwe spelshow met Julie Van den Steen als host nemen een bekende en onbekende Vlaming het telkens op tegen een bekende en onbekende Nederlander. Wie het beste kan raden welke verborgen en vaak verrassende talenten de kandidaten op het podium komen uitvoeren verdient een mooie geldprijs. Een bodybuilder die uitblinkt in het trainen van honden of iemand die strak in het pak komt breakdancen: misleiding is troef in Game of Talents.

‘Later als ik groot ben’ – later dit voorjaar

‘Later als ik groot ben’ – © DPG Media

Eric Goens keert met bekende Vlamingen zoals Bart Peeters, Alexander De Croo, Nora Gharib, Alex Agnew, Andy Peelman en Julie Van den Steen terug naar het schooltje van hun kinderjaren. Vanop de schoolbanken van hun jeugd gaat hij op zoek naar hun levensverhaal. Welke grote en kleine verhalen uit hun schooltijd zijn blijven hangen? Welke jongen of meisje ging stiekem met hun aandacht lopen? En zijn ze geworden wie ze hoopten te worden? Een trip down memory lane, met plezier en ontroering.

‘Huis Gemaakt’ – later dit voorjaar

‘Huis Gemaakt’ met Dina Tersago – © DPG Media

Onder het motto ‘verbouw een huis en win een thuis’ halen jonge koppels hun beste verbouwskills boven om een absolute droomprijs in de wacht te slepen: een eigen huis. Drie leegstaande vastgoedparels worden door hen onder handen genomen. Dina Tersago, die zelf niet terugdeinst voor een stevige verbouwing, begeleidt de koppels tijdens hun project. Aan het einde van de rit krijgt slechts één koppel het huis ook écht cadeau.

Quiz met Mathias (titel nog onbekend) – later dit voorjaar

Mathias Coppens – © DPG Media

Weet politicus Jan Peumans wat Louboutins zijn? Kan Freddy De Kerpel zeggen wanneer de Berlijnse muur is gevallen? Twee onbekende Vlamingen spelen een quiz die vijf bekende Vlamingen al eerder speelden. Kunnen de kandidaten de antwoorden van bekend Vlaanderen correct inschatten? Mathias Coppens is voor het eerst de quizmaster van dienst en zorgt voor een stevige portie amusement.

‘Erfgenaam Gezocht’ – later dit voorjaar

'Erfgenaam Gezocht' met Axel Daeseleire - © DPG Media
‘Erfgenaam Gezocht’ met Axel Daeseleire – © DPG Media

Het gebeurt vaak: mensen die zonder het te weten recht hebben op een aanzienlijke erfenis. Ze melden zich niet, of zijn onbekend of onvindbaar. Die ongeclaimde erfenissen belanden in de Belgische ‘schatkist’.

In ‘Erfgenaam Gezocht’ gaat Axel Daeseleire samen met een deskundige op zoek naar erfgenamen in binnen- en buitenland om hun erfenis alsnog te overhandigen. Tijdens deze zoektocht ontrafelen zich familieverhalen en ontstaan er ontroerende, grappige en aangrijpende situaties. Komt het fortuin uiteindelijk toch nog terecht?

‘Fair Trade’ – later dit voorjaar

Ella-June Henrard en Kevin Janssens in ‘Fair Trade’ – © DPG Media

Walter ‘Wally’ Wilson (Kevin Janssens) en Robin De Rover (Ella-June Henrard) zijn twee ooit heel idealistische agenten die steeds vaker buiten de lijntjes kleuren. Ze zagen hun intensief en gevaarlijk speurwerk maar al te vaak verloren gaan door procedurefouten en dubieuze beslissingen. Zijn ze nog agenten, of ondertussen zelf criminelen? De verslavingsgevoelige Wilson laat zich maar al te graag een bruine envelop toeschuiven om zijn vrouwen, drank en drugs te bekostigen en wordt onberekenbaarder met de dag. Tot niet alleen zijn carrière, maar ook zijn leven en dat van Robin in gevaar komt.

Ook met o.a. Peter Van Den Begin, Axel Daeseleire, Manou Kersting, Bill Barberis en Peter Van De Velde.

‘De Kust’ – later dit voorjaar

‘De Kust’ – © DPG Media

Elke zomer verdubbelt de bevolking aan de kust van Oostende. Strandwachters, artsen en ambulanciers, politie en brandweermannen werken met man en macht om de kust veilig te houden. ‘De Kust’ volgt het reilen en zeilen van deze verschillende hulpdiensten. Hoe beleefden zij die uitzonderlijke zomermaanden in 2020 aan de Belgische kust?

‘Flikken BXL’ – later dit voorjaar

‘Flikken BXL’ – © DPG Media

‘Flikken BXL’ brengt voor het eerst een inkijk in het grootste en meest controversiële politiekorps van ons land: zone Brussel-Hoofdstad Elsene. Vijf jaar na de aanslagen van 22 maart in Brussel proberen interventie- en rechercheteams van het korps het verschil te maken in de verschillende wijken van de stad: van de drukbevolkte Marollen en de Matonge tot het Schumanplein in de Europese wijk en het toeristische centrum.

Naast het politiewerk toont ‘Flikken BXL’ ook hoe uitdagend het leven in de grootstad is aan de hand van vier portretten van Brusselaars.

‘Camping Coppens’ – later dit voorjaar

Voor de familie Coppens stond 2020 niet alleen in het teken van corona. Het was ook het jaar waarin ze hun leven compleet omgooiden om hun grote droom te verwezenlijken: een eigen camping openen midden in de prachtige natuur van Zweden.

‘Camping Coppens’ brengt vanop de eerste rij het persoonlijke verhaal van Staf, Monique, Beau en Nora tijdens het grootste avontuur van hun leven. Van de zoektocht naar de perfecte camping, het onvermijdelijke afscheid van vrienden en familie, de eerste schooldagen van Beau en Nora in Zweden, tot de aankomst van de eerste gasten op… camping Coppens.

‘Alloo’ – later dit voorjaar

Luk Alloo – © DPG Media

Luk Alloo komt dit voorjaar met een nieuwe, eigenzinnige humaninterestreeks.

Deze succesprogramma’s keren terug met nieuwe afleveringen:

‘Familie’ – elke weekdag

‘Familie’ – © DPG Media

2021 wordt een feestjaar voor ‘Familie’. Op donderdag 30 december blaast Vlaanderens langstlopende dagelijkse serie 30 kaarsjes uit. Een verjaardag die heel wat verrassingen belooft. Ook in het voorjaar blijft ‘Familie’ elke weekdag voor warmte, spanning, intriges, drama en feelgood zorgen.

‘Familie’, elke weekdag om 20.05 uur bij VTM.

‘Groeten Uit’ – elke dinsdag

Wendy Van Wanten in ‘Groeten Uit’ – © DPG Media

Geen TikTok, Waze of Instagram, wel puur jeugdsentiment in ‘Groeten Uit’. An Lemmens dompelt bekende gezichten onder in hun tienerjaren met heel wat ‘auto-sing-alongs’, onvergetelijke reünies en nostalgische jeugdactiviteiten.

De komende weken stappen Ann Van Elsen, Gunther Levi, Wendy Van Wanten en Joris Hessels nog samen met hun gezin in de teletijdmachine.

‘Groeten Uit’, elke dinsdag om 20.40 uur bij VTM.

‘Op Interventie’ – elke woensdag

‘Op Interventie: Genk’ – © DPG Media

De helden die elke dag hun eigen veiligheid op het spel zetten voor die van anderen.

De Genkse interventiepolitie neemt kijkers mee naar de frontlinie van de zone CARMA. De adrenaline spat van het scherm tijdens spectaculaire interventies zoals gewapende overvallen of moordzaken. Maar evengoed bemiddelen de agenten tijdens explosieve burenruzies of wordt hun geduld op de proef gesteld door amokmakers.

‘Op Interventie’, elke woensdag om 20.40 uur bij VTM.

‘Wat Een Jaar!’ – elke donderdag

‘Wat Een Jaar!’ – © DPG Media

Het weekend start voortaan al op donderdag met ‘Wat Een Jaar!’. Gastheer Koen Wauters en teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel kruipen in de huid van bekende figuren uit een jaar dat hun studiogasten bewust meemaakten. Van de outfits tot de kapsels en van de decors tot de muziek, het komt allemaal terug.

‘Wat Een Jaar!’, elke donderdag om 20.40 uur bij VTM.

‘FAROEK’ – vanaf 31 januari

‘FAROEK’ met Faroek Özgünes – © DPG Media

Faroek Özgünes gaat samen met de politie en het gerecht op zoek naar daders van misdrijven, naar getuigen en naar vermiste personen.

‘FAROEK’, vanaf zondag 31 januari om 22.50 uur bij VTM.

‘Telefacts NU’ – vanaf 4 februari

‘Telefacts NU’ met Freek Braeckman – © DPG Media

De redactie van ‘Telefacts NU’ speelt elke donderdagavond in op de actualiteit en brengt sterke, relevante verhalen aan de hand van unieke getuigenissen en onthullend onderzoek. De presentatie is in handen van Freek Braeckman.

‘Telefacts NU’, vanaf donderdag 4 februari om 21.40 uur bij VTM.

‘The Voice van Vlaanderen’ – vanaf 5 februari

‘The Voice van Vlaanderen’ – © DPG Media

In ‘The Voice van Vlaanderen’ wordt er opnieuw keihard gestreden om muzikaal talent. Vertrouwde coaches Koen Wauters en Natalia krijgen versterking van vers bloed: Niels Destadsbader en Tourist LeMC. Zij gaan op zoek naar dé stem die Vlaanderen kippenvel bezorgd.

‘The Voice van Vlaanderen’, vanaf vrijdag 5 februari om 20.40 uur bij VTM.

‘Blind Getrouwd’ – later dit voorjaar

‘Blind Getrouwd’ – © DPG Media

Om blind te trouwen moet je sowieso heel wat durf en moed hebben, maar nooit eerder was het zo’n intiem en gewaagd en avontuur als nu. Samenwonen tijdens de lockdown, thuiswerken en vanaf dag één dus zowat non-stop samen zijn met je kersverse man of vrouw die je eigenlijk nog niet kent,… Overleven de koppels deze toch wel héél speciale editie of wegen de coronamaatregelen zwaar door op hun wittebroodsweken? Primeur dit jaar: een 50+ koppel!

‘Liefde voor Muziek’ – later dit voorjaar

‘Liefde voor Muziek’ – © DPG Media

‘Liefde voor Muziek’ gaat dit keer helemaal #playlocal met een volledig Belgische cast: Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded. Met welke muzikale parels blazen ze elkaar omver?

‘LEGO Masters’ – later dit voorjaar

‘LEGO Masters’ met Kürt Rogiers – © DPG Media

De wereldberoemde LEGO blokjes zorgen voor het tweede jaar op rij voor ongeziene taferelen en prachtige (kunst)werken. Kürt Rogiers en zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai laten de grootste LEGO strijd van de Lage Landen losbarsten. Welk duo creëert de indrukwekkendste bouwwerken en wordt LEGO Master 2021?

Lees ook: VTM en VTM 2 zijn klaar voor een veelbelovend voorjaar

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten