4 Bekende duo’s runnen eigen ‘2 Sterren Restaurant’ in Brugge, Gent, Mechelen en Leuven

4 bekende duo’s met een passie voor lekker eten worden binnenkort ondergedompeld in de meest intensieve restaurantervaring ooit. In het gloednieuwe VTM-programma ‘2 Sterren Restaurant’ slaan Roel Vanderstukken & Kürt Rogiers, Marie Verhulst & Andy Peelman, Bieke Ilegems & Erik Goossens en Jacques Vermeire & Herman Verbruggen de handen in elkaar om hun stiekeme droom waar te maken: een eigen restaurant openen. Dat doen ze op 4 toplocaties in Brugge, Gent, Mechelen en Leuven en onder het allesziende oog van sterrenchef Sergio Herman.

Het concept, de inrichting, het team, het menu: álles moet kloppen. De duo’s krijgen de tijd om zich voor te bereiden en gaan nadien per 2 de strijd aan met elkaar. De winnaar van elke battle gaat door naar de finale. Om die finale te halen moeten de duo’s niet alleen Sergio Herman en enkele professionele recensenten overtuigen. Ze openen hun restaurant ook 2 dagen lang voor een betalend publiek. De 2 finalisten zetten de deuren van hun restaurant nog 3 extra dagen open. Wie runt het beste restaurant en wordt als winnaar uitgeroepen?

ROEL VANDERSTUKKEN EN KÜRT ROGIERS VERRASSEN MET SMAKEN IN LEUVEN

Kürt Rogiers en Roel Vanderstukken – © MEDIALAAN

Familie-collega’s en beste vrienden Kürt Rogiers en Roel Vanderstukken stappen samen in het culinair avontuur. Roel is een ambitieuze hobbykok en droomt er al jaren van om zijn eigen restaurant te openen. Zijn drukke agenda staat die droom echter in de weg. Kürt hoopt dat Roel zijn ambitie nu toch kan waarmaken en gaat voluit voor de overwinning. Hij ziet zichzelf als de perfecte gastheer in hun restaurant. Roel en Kürt vestigen zich in Leuven en vertrekken vanuit de gerechten die iedereen kent. Daar gaan ze creatief mee aan de slag. Geen alledaagse keuken dus, maar onverwachte smaakcombinaties die mensen kunnen verrassen.

Roel Vanderstukken: “Ik kook nooit met een kookboek naast me. Een kookboek dient alleen om met een handtekening van de chef in de kast te staan. Ik kook op mijn gevoel en maak mijn eigen smaakcombinaties. Alleen als ik pannenkoeken maak voor de kinderen moet ik gaan spieken in een kookboek, dat kan ik niet onthouden”.

Kürt Rogiers: “Ik ken de passie van Roel voor het koken en zijn droom om ooit zijn eigen restaurant te openen maar al te goed. Dus mijn grootste stress is dat ik het verknoei in de zaal en dat ik Roel teleurstel.

MARIE VERHULST EN ANDY PEELMAN GAAN VOOR TRENDY VEGI IN GENT 

Marie Verhulst en Andy Peelman – © MEDIALAAN

Marie Verhulst en Andy Peelman leerden elkaar kennen op de set van Boxing Stars. Ondanks het leeftijdsverschil klikte het meteen. De prille vriendschap wordt nu op de proef gesteld. In hun restaurant in Gent willen Marie en Andy bewijzen dat vegetarisch – of liever pescotarisch, want het duo serveert wel vis – niet alleen voor geitewollensokken is en dat een etentje zonder vlees ook leuk, lekker en gezellig kan zijn. Marie is zelf overtuigd vegetariër. Hoewel ze nog niet zo lang in de keuken staat, is ze enorm gedreven. Andy werkte jaren in de horeca en gaat er prat op dat hij nog steeds 5 borden tegelijkertijd kan dragen…

Marie Verhulst:  “Ik wou als jong meisje eigenlijk al kok worden, maar als vegetariër was dat toen niet de beste keuze. Maar de tijden zijn nu anders. Nu kan het wel“.

Andy Peelman: “Ik ben altijd in België gebleven voor mijn moeder, anders had ik met mijn vrouw al lang een soort luxefrituur geopend in Duitsland. Horeca is mij op het lijf geschreven“.

BIEKE ILEGEMS & ERIK GOOSSENS OP CULINAIRE WERELDREIS IN BRUGGE

Bieke Ilegems en Erik Goossens – © MEDIALAAN

Dansen, boksen en nu ook nog eens een eigen restaurant uitbaten: power couple Bieke Ilegems en Erik Goossens gaat geen uitdaging uit de weg. Al wordt 2 Sterren Restaurant naar eigen zeggen één van de grootste uitdagingen die ze ooit samen zijn aangegaan. Bieke heeft een enorme passie voor koken en Erik eet gewoon heel graag. Zij halen hun inspiratie van overal ter wereld en willen hun gasten een ‘culinaire reis’ aanbieden. Bieke buigt zich over de mediterraanse gerechten met een twist, Erik wordt patron in de zaal.

Erik Goossens: “We zijn al veel avonturen aangegaan, maar denken dat dit veruit het moeilijkste zal zijn. De stress van een service, de verantwoordelijkheid over een team en mensen met een goed gevoel naar huis laten gaan: de combinatie van al die factoren maakt het een grote uitdaging“.

Bieke Ilegems: “Ik ben een perfectionist, ook als het op koken aankomt. Dus het wordt een moeilijk evenwicht om telkens het perfecte gerecht te serveren en tegelijkertijd iedereen te kunnen bedienen“.

“VLAAMSE KLASSIEKERS MET EEN TOUCH OF HERMAN EN EEN GLAS JACQUES” IN MECHELEN

Jacques Vermeire en Herman Verbruggen – © MEDIALAAN

Jacques Vermeire en Herman Verbruggen leerden elkaar decennia terug kennen op de set van FC De Kampioenen. Ze houden allebei van lekker eten, stijl, gastvrije en gezellige restaurants en goede wijn. Horecaspecialisten zijn ze niet, maar Jacques en Herman hebben wel wat parallelle ideeën over wat een goed restaurant moet zijn. Die idëeen brengen ze in de praktijk in hun eigen restaurant in Mechelen. Op het menu komen “de gezelligste versies van Vlaamse klassiekers, met een touch of Herman en een glas Jacques”. Het duo maakt er ook een punt van om tijd vrij te maken voor de klanten, joie de vivre uit te stralen en van tafelen een hoogtepunt van de dag te maken.

Jacques Vermeire: “Iedereen weet dat ik graag een glas drink, zowel bier als wijn. Dat plezier wil ik heel graag delen. Ik sta met de glimlach in voor een vrolijke ontvangst en wil een erezaak maken van gezelligheid“.

Herman Verbruggen: “In mijn droom ben ik een topkok, helaas ben ik het niet. Ik wil samen met Jacques wel graag proberen om onze gasten in een fijne omgeving een smakelijke en gezellige ervaring te geven met creatieve variaties en mooie borden“.

Wie kans wil maken op een reservatie in één van de 2 Sterren Restaurants kan vanaf vandaag – dinsdag 17 april 2018 –  terecht op vtm.be. 2 Sterren Restaurant wordt nog dit voorjaar uitgezonden bij VTM. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.