7 straffe stemmen in nieuw seizoen van Liefde voor Muziek

ByLisa Paulussen

1 september 2017

Na het voorbije succesvolle seizoen maakt Liefde voor Muziek zich klaar voor een nieuwe topeditie. Zeven straffe stemmen zullen daaraan deelnemen. Niels Destadsbader liet zich in de slotaflevering van 2 Meisjes op het Strand door ervaringsdeskundige Bart Peeters verleiden om zijn deelname te bevestigen. De twee maakten meteen ook de andere artiesten bekend die samen met Niels het muzikale avontuur aangaan: Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Sarah en Gert Bettens van K’s Choice, Silvy De Bie van Sylver en de Nederlandse Sharon den Adel van Within Temptation.

De zeven vertrekken eind oktober naar een nieuwe bestemming waar ze hun liefde voor muziek zullen botvieren op elkaars songs. Symfonische metal in een Lotti-jasje of K’s Choice in een Sylver-mix: één week lang worden alle muzikale grenzen doorbroken. Verrassende covers en kippenvelmomenten zijn nu al verzekerd.

7 KANJERS DUIKEN IN HET MUZIKALE BAD

Voor Niels Destadsbader wordt Liefde voor Muziek een logisch vervolg op een fenomenaal muzikaal jaar. Een MIA, de Zomerhit, 44 weken Ultratop, een platina-album: ze maakten van hem dé muzikale doorbraak van het jaar. “Als jonge gast gebeurde het wel eens dat je een liedje coverde van een muzikale held”, klinkt het bij Niels. “Dat zij nu het omgekeerde gaan doen met mijn songs is toch een beetje gek. Man, wat kijk ik dáár naar uit!”

25 jaar geleden debuteerden Sarah en Gert Bettens nog als bescheiden broer en zus. Hun band K’s Choice brak wereldwijd door en is na 25 jaar nog steeds een begrip in de Belgische rockscene. “We zijn blij dat we mogen meedoen”, zeggen Sarah en Gert. “Bij de vorige seizoenen waren we erg onder de indruk van de kwaliteit van de muziek. Het komt niet vaak meer voor dat artiesten nog zo gefeatured worden op televisie. En geef toe, wat is er fijner dan samen muziek maken aan het zwembad? 

Met The Dinky Toys was Cocojr. – toen nog Kid Coco – in de jaren 90 verantwoordelijk voor de revival van de bandana en 2 dozijn oorwurmen. My Day Will Come, Out In The Streets, I Can’t Keep My Hands Off You… Wie kent ze niet? Cocojr. kijkt nu al uit naar Liefde voor Muziek: “Eindelijk mag het eens uitgebreid over muziek gaan. Bovendien worden er muren gesloopt. Het vinden van de juiste nummers is voor mij de grootste uitdaging. We gaan op zoek naar de perfect-fit. Ik hou van stemmen met een uitgesproken karakter en die gaan we in deze editie zeker horen!”

Helmut Lotti is de populairste klassieke zanger die Vlaanderen ooit heeft gekend. Van Elvis-imitator over Vlaamse zanger naar meer dan 10 miljoen verkochte platen: het sprookje is gekend. Momenteel is hij bezig aan een succesvolle Comeback Tournee. “Wat ik van Liefde voor Muziek verwacht? Hopelijk kan ik mijn collega-artiesten gelukkig maken met mijn versies van hun liedjes én zal ik van mijn eigen nummers versies horen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Niks is zo mooi als de liefde voor muziek!

De loepzuivere engelenstem van Jasper Steverlinck was voor het eerst te horen in zijn rockgroep Arid. Nadien volgde zijn populaire solowerk, met een straffe cover van Life On Mars als uitschieter. “Liefde voor Muziek lijkt een muzikale speeltuin”, zegt Jasper.“Je kan en mag alle kanten opgaan met een repertoire. Wat het extra spannend maakt, is dat de originele artiest gewoon recht voor je neus zit. Ik zal zeker en vast verrast worden. Muziek is universeel en héél verschillend. Ik ben benieuwd wat deze mix gaat geven!”

Silvy De Bie groeide met de populaire danceformatie Sylver uit tot een icoon uit de nillies. Ze scoorde tal van top 10-hits die door een hele generatie worden meegezongen. Turn The Tide is een klassieker en leidde tot een Europese doorbraak. “Als fan van het eerste uur heb ik altijd al willen deelnemen aan Liefde voor Muziek”, zegt Silvy. “Het is helemaal mijn ding en geeft me de kans om een andere Silvy te laten zien. Helmuts muziekstijl ligt het verst af van de onze, dus ik ben razend benieuwd om hem een nummer van Sylver te horen zingen. Mijn grootste uitdaging is een song van Niels. Wie weet wordt het een duwtje in de rug om in het Nederlands te zingen.”

Als zangeres van de symfonische metalband Within Temptation schitterde Sharon den Adel op grote festivals als Rock Werchter, Pink Pop, Graspop, Pukkelpop, Roskilde en Rock Am Ring. Ze toerde door heel Europa en werd immens populair in België, Nederland en Duitsland. Liefde voor Muziek is weer een nieuw soort avontuur”, vertelt Sharon. “Ik heb wel vaker songs van andere artiesten uitgevoerd, maar dit is een heel ander concept. De diversiteit aan artiesten maakt dat ik zeer benieuwd ben naar de groepsdynamiek. Het wordt een leuke uitdaging om mijn eigen draai te geven aan de liedjes van collega’s. Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar wat zij met liedjes van Within Temptation gaan doen!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.