Quantcast
Televisie

80-jarigen gaan krokodillen spotten, klei smeren en tequila proeven in Mexico

Gemiddeld 810.000 kijkers vertrokken vorige week samen met 8 krasse 80-jarigen op wereldreis in De Wereld Rond met 80-jarigen. Na enkele dagen in Dallas trekt het gezelschap op donderdag 7 februari naar het zonnige Mexico: het land van de sombrero’s, de tortilla’s en… de tequila. Een drankje dat de sfeer er meteen goed in brengt. Zelfs “a little bitjen”. Maar Mexico is ook het land van de prachtige natuur en de historische steden. Spek naar de bek van Adi, die een onvergetelijke verrassing mag beleven.

Wie Mexico zegt, denkt meteen aan de meest adembenemende, hagelwitte stranden. Die mogen de 80-jarigen samen met Sieg en Olga ontdekken tijdens een uitstap naar Las Coloradas, de roze meren van Mexico. Na een boottocht waarbij de krokodillen op amper een paar centimeter van de boot drijven, leven de 80-plussers zich op het strand helemaal uit met witte klei. Een instant verjongingskuur… of niet?

Nadien trekt de groep naar een ‘cenote’, een grot met water van wel 50 meter diep. “In de grotten van Han ben ik al geweest, maar dit was toch helemaal anders”, merkt René op. Baden in het diepe water wordt vooral voor Mariëtte, die niet kan zwemmen, een magisch moment. Ook Amanda, die sinds haar operatie in 1977 niet meer heeft gezwommen, wordt ontroerd wanneer ze met Olga het water ingaat.

Na de nodige verfrissing worden de 80-jarigen uitgenodigd bij enkele Maya’s, waar ze kennismaken met de tradities van de stam. Voor Adi is het vooral wennen aan de culinaire specialiteiten van het land. Wat zij echter niet weet, is dat Mexico speciaal voor haar werd uitgekozen als bestemming. Adi heeft een voorliefde voor alles wat met cultuur en oudheid te maken heeft en krijgt van Olga een extra verrassing. Ze komt dan ook ogen tekort wanneer ze op uitstap mag naar één van de zeven wereldwonderen: Chichen Itza. Al dreigt de security daar roet in het eten te gooien…

De Wereld Rond met 80-jarigen, donderdag 7 februari 2019 om 20.35 uur bij VTM.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten