Acht Joden antwoorden openhartig op alle vragen

© VRT© VRT© VRT

In de laatste aflevering van Durf te vragen nodigt Siska Schoeters acht Joden uit in de studio.

“Hoe herken ik een Jood?”, “Werk jij ook in de diamantsector?” of “Ben je nog kwaad op de Duitsers?” zijn enkele vragen die zowel orthodoxe als niet orthodoxe Joden er komen beantwoorden. 

Om de Joodse identiteit beter te kunnen begrijpen nodigt Levi, een chassidische Jood, Siska uit voor een wandeling in de Antwerpse Joodse wijk. En bij Shifra en Jonath komt Siska meer te weten over de Joodse dresscode en gebruiken.

Durf te vragen, dinsdag 27 oktober om 20.40 uur op Eén.

Durf te vragen is een programma van Roses are blue voor Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.