Acteur Ludo Busschots overleden

ByLisa Paulussen

2 december 2020
© VRT© VRTLudo Busschots als kabinetschef Jacques van Ypersele de Strihou in 'Albert I' - © VRT

Acteur Ludo Busschots is overleden op 64-jarige leeftijd. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Hij was onder meer bekend voor zijn rollen in ‘Made in Vlaanderen’, ‘Windkracht 10’, ‘Stille waters’ en ‘Oud België’.

Busschots acteerde in verschillende VRT-reeksen zoals ‘Alfa papa tango’ en ‘Stille waters’, maar het grote publiek zal hem vooral kennen als de licht-arrogante adjudant-majoor Patrick Adams uit ‘Windkracht 10’, de legendarische VRT-reeks over de bemanningen van de Seaking-reddingshelikopters op de luchtmachtbasis van Koksijde. Ook in de latere film van de reeks nam Busschots de rol van Patrick Adams op zich.

Ludo Busschots in ‘Windkracht 10’ – © VRT

Busschots had ook verschillende gastrollen in populaire televisieseries van ‘De paradijsvogels’ en ‘Langs de kade’ over ‘De kotmadam’ en ‘Flikken’ tot in ‘F.C. De Kampioenen’ en ‘Heterdaad’. Hij speelde ook op het theater, was een hoorspelacteur en was ook producer van o.a. ‘Flikken’.

“Dit is heel droevig nieuws. Bij de VRT worden we hier stil van. Nog maar een paar jaar geleden was Ludo een gewaardeerde collega van ons. Hij was een gereputeerd acteur en Ludo werkte bovendien ook als producer van fictiereeksen. Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren.”

Hans Van Goethem (VRT- woordvoerder)

De VRT biedt haar medeleven aan, aan vrienden, collega’s en familieleden van acteur en producer Ludo Busschots.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.