Quantcast
Televisie

Agent Yann duidelijk voor bestuurder zonder rijbewijs

“Altijd spannend wie de eerste wordt”, vertelt agent Yann aan het begin van zijn shift in Alloo bij de Wegpolitie. Samen met zijn collega Yves zet Yann een bestuurder aan de kant met 150 km/u op de teller. Tijdens de controle kan de bestuurder geen rijbewijs voorleggen.

“Zonder vliegticket stapt u niet op het vliegtuig. Zonder rijbewijs stapt u niet in de auto. Dat geldt niet alleen voor u, dat geldt voor iedereen. Als de Koning met de auto toekomt en hij heeft geen rijbewijs, dan stopt het ook.”

Yann, agent

Agente Griet houdt met haar collega Gino een chauffeur tegen die met meerdere zaken niet in orde blijkt te zijn.

“We zijn blij dat we zo iemand van de baan kunnen halen. De lading steekt meer dan een meter uit en dat moet gesignaleerd en goed vastgemaakt zijn, wat niet het geval is. Er liggen ook losse kruiwagens in en zelfs de bobcat is niet vastgemaakt en niet gezekerd. Het rijbewijs van de chauffeur is ook nog eens verlopen, dus dat is rijden zonder rijbewijs. Het wordt een en-en-verhaal.”

Griet, agente

Agenten Yves en Yann krijgen een oproep binnen van een aanrijding tussen drie personenwagens op de Antwerpse Ring richting Gent. Er blijkt een persoon gekwetst te zijn en een voertuig is niet meer rijvaardig. Agenten Gino en Griet bieden hulp aan een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die zich niet goed voelt en stilstaat op een invoegstrook, wat gevaarlijk is. “Te veel gerookt en te veel energiedranken”, klinkt het. Gino en Griet helpen haar naar een andere, minder gevaarlijke, stopplaats te rijden waar ze kan rusten.

Alloo bij de Wegpolitie, donderdag 22 oktober om 21.45 uur bij VTM.

De aflevering van Alloo bij de Wegpolitie is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten