Alloo Bij Cathérine Moerkerke

ByLisa Paulussen

7 februari 2017

Het gebeurt onverwacht, en is daarom zo sterk en ontroerend. Cathérine Moerkerke krijgt het plots bijzonder moeilijk en moet haar tranen bedwingen als ze met Luk Alloo in de auto zit. Luk is met haar op weg naar Kemmel, het dorp van haar grootouders. Ze zat er veel tijdens vakanties en deed er ook vakantiewerk.

“Het spijtige is dat het allemaal weg is. Er is niets meer overgebleven. Mijn jeugd was enorm tof. Maar nu zijn veel mensen van toen weg en is dat gevoel en die jeugd weg. Dàt is zeer confronterend. Mijn kindertijd is weg! Zelfs het huis van mijn grootouders is afgebroken, daar staat nu een bank. Onbegrijpelijk.”

Cathérine Moerkerke is al 13 jaar vast verbonden aan de VTM Nieuwsdienst. Ze begon ooit haar mediacarrière op de redactie van Qmusic. Daar las ze de nieuwsberichten in vooraleer ze werd gecast voor het VTM Nieuws. Het was Dany Verstraeten die haar motiveerde om die screentest te doen. Nadien presenteerde ze het Nieuws, Telefacts en nu maakt Cathérine reportages. Luk Alloo nodigt haar graag uit op een trip down memory lane.

Als Luk haar meeneemt naar haar basisschool in Merelbeke, wordt ze overmand door nostalgie. “Ik heb gehuid toen ik daar weg ging”, geeft Cathérine mee. “Dit was een superschool met veel groen en heel veel speelruimte. Ideaal voor een kind als ik. Ik herinner mij dat ik toen een onzeker twijfelend kind was dat zich zwaar onderschatte. Ik ben daar helemaal open gebloeid. Ik herinner mij ook dat ik eens heel kwaad ben geweest op mijn leraar uit het eerste studiejaar. Ik had een paars lint in mijn haar en hij zei dat ik op een paasei leek!” Meester Paul De Bosscher bevestigt dat en voegt eraan toe: “Cathérine was een echte winner, ze deed aan veldlopen en judo, en je zag al vroeg dat ze een sterk karakter had.”

Cathérine: “Ik heb nooit grote dromen gehad, ik ben tevreden met een gevoel van geluk. Ik kan ook best gelukkig zijn aan een kassa van een warenhuis. Mijn eigen rijkdom is proberen content te zijn met alles wat mijn pad kruist.”

Tussen haar 15 en 23 werkte Cathérine als jobstudente in Brasserie De Casino, waar ze heimelijk verliefd was op Philippe, de zoon des huizes. “Ik was 16 en hij was 28. Hij was ook een knappe man”. Na haar ontboezeming reageert Philippe met ‘dat had je toen moeten zeggen!’.

Alloo Bij Cathérine Moerkerke, dinsdag om 21.50 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.