Quantcast
Televisie

Alloo bij de Verkeerspolitie: vrachtwagenchauffeur openhartig over dodelijk ongeval

In de eerste aflevering van Alloo bij de Verkeerspolitie vertelt truckchauffeur Victor over een zwaar verkeersongeval. Ik heb vroeger een zwaar ongeval gehad na een nachtje stappen waarbij mijn broer verongelukt is. Dat laat mij niet meer los.” 

Vanaf donderdag 14 oktober start Alloo bij de Verkeerspolitie. Luk Alloo zit dag en nacht op de achterbank van de lokale verkeerspolitie in de politiezones van Gent en Sint-Niklaas. Hij volgt alles mee van op de eerste rij en krijgt ook enkele straffe verhalen te horen.

Tijdens een interventie ‘zwaar vervoer’ wordt truckchauffeur Victor berispt omdat hij zijn rij – en rusttijden niet heeft gerespecteerd. Viktor reed 37 minuten te lang en moet een minnelijke schikking betalen. In het mobiel politielokaal doet hij zijn verhaal: 

“Ik rij al 20 jaar met de vrachtwagen en dit is pas mijn vierde boete. Mijn job stresseert mij en mij ontspannen door eens uit te gaan, dat doe ik niet meer. Zelf drink ik niet meer. Ik heb vroeger een zwaar ongeval gehad na een nachtje stappen waarbij mijn broer verongelukt is. Dat laat mij niet meer los.” 

Truckchauffeur Viktor

Daarnaast krijgt Luk Alloo te maken met foutief geparkeerde wagens, geïrriteerde chauffeurs en snelheidsduivels. Zo wordt motorrijder Johnny tegen een snelheid van 75 km per uur geflitst in een zone 50 en wordt hij tegengehouden door de politie. Johnny heeft in het verleden al een boete gehad van 800 euro doordat hij vluchtmisdrijf heeft gepleegd tijdens een politieactie.

“De Verkeerspolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren.”

Luk Alloo

Alloo bij de Verkeerspolitie, donderdag 14 oktober 2021 om 21.45 uur op VTM.

Lees ook: Luk Alloo volgt de lokale verkeerspolitie in Alloo bij de Verkeerspolitie

Toon meer

Gerelateerde berichten