Alloo: Luk Alloo ontmoet positieve Vlamingen waarbij noodlot toesloeg

ByLisa Paulussen

16 maart 2021 , ,
Alloo: Ondanks alles positief -©DPG MediaAlloo: Ondanks alles positief -©DPG Media

In een nieuwe aflevering van Alloo, ontmoet Luk Alloo drie Vlamingen die met de gevolgen van een grote tegenslag moeten leven. Van verlamming en een eetstoornis tot een schuldenberg. De gevolgen zijn drastisch, maar ondanks alles staan ze positief in het leven.

Steve (39) is een energieke man bij wie exact twee jaar geleden het noodlot toesloeg. Bij een val op een motorcrosstraining raakte hij voorgoed verlamd. Zo kreeg hij te maken met veel ongemakken, zoals spasmen en zenuwpijnen. Steve heeft ook een sonde en moet een pil nemen om een erectie op te wekken. Hij voelt geen orgasme meer en vindt het confronterend.

“De diagnose was een dwarslaesie met een verlamming van de benen en incontinentie als gevolg. Het is ongeneeslijk en onomkeerbaar. Ik word nooit beter en zal nooit meer kunnen stappen. Dit is mijn nieuwe leven en daarmee moet ik het doen. Ik had het moeilijk toen mijn moeder mij voor het eerst in een rolstoel zag.”

Steve (39)

Bekijk de eerste beelden van het verhaal van Steve hieronder:

Debbie (41) leidt aan anorexie, een eetstoornis waardoor ze geen eetlust meer heeft. Omdat haar moeder zelfmoordgedachten had, begon ze op vijftienjarige leeftijd minder te eten en zocht ze de kracht van het leven in het hebben van onderwicht. Tot op de dag vandaag leeft ze met achthonderd calorieën per dag en een gewicht van veertig kilogram. Het nauwkeurig omgaan met eten en calorieën bezorgt haar de nodige rust.

Naast Steve (39) en Debbie (41) ontmoet Luk Alloo ook de zestigjarige Jean-Pierre. Vroeger woonde hij in een villa met een jacuzzi, maar nu heeft zeshonderdduizend euro schulden en ging hij failliet. Daarnaast lieten zijn vrienden hem vallen en werd hij depressief na het overlijden van zijn moeder. Ondanks alles blijft ook Jean-Pierre positief en vastberaden in het leven staan. Hij leeft nu in een café in zeer eenvoudige omstandigheden met enkel een bed naast de toog, zeven katten en honden en met weinig leefgeld per maand.

“De coronacrisis weegt op iedereen en het is vaak moeilijk om van elke dag het beste te maken. Steve (39), Debbie (41) en Jean-Pierre (60) blijven ondanks de tegenslagen positief en veerkrachtig. Het is ontroerend om zien hoe mensen na veel moeilijkheden, ellende en miserie terug opveren en hun optimisme niet verliezen.

Luk Alloo

Alloo: Ondanks alles positief, woensdag 17 maart 2021 om 21.55 uur op VTM.

(Her) bekijk de vorige van afleveringen van Alloo via deze link.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.