Als het (maandag)avond is… worden Suzan & Freek bezongen in Liefde voor Muziek

Liefde voor Muziek, met de songs van Suzan & Freek - © DPG MediaLiefde voor Muziek, met de songs van Suzan & Freek - © DPG Media Liefde voor Muziek, Suzan & Freek

Muziek en vriendschap vieren vanaf maandag 4 april hoogtij in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Ozark Henry, CAMILLE, Koen Buyse van Zornik, Davina Michelle, Margriet Hermans, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola en Suzan & Freek reizen naar Frankrijk en trakteren elkaar op hun eigen versies van elkaars nummers.

Lovebirds Suzan & Freek mogen de spits afbijten. Tijdens de optredens vallen ze van de ene verrassing in de andere. Ze krijgen een zomerse West-Vlaamse song van CAMILLE voorgeschoteld, Ozark Henry zingt voor het eerst ooit in het Nederlands en Margriet Hermans raakt een gevoelige snaar. Tussendoor vertellen Suzan & Freek ook over hoe de vonk is overgeslagen en wie hun artiestennaam heeft gekozen… 

“Ik ga Blauwe Dag brengen maar ik ga het in mijn eigen taal zingen, in het West-Vlaams”, kondigt CAMILLE aan. Ze krijgt iedereen aan het dansen en brengt extra zomerse vibes naar Frankrijk. “We komen niet vaak in West-Vlaanderen maar nu heb ik het gevoel dat het daar altijd 35 graden is!”, lacht Freek.

Ook Ozark Henry treedt uit zijn comfortzone en brengt voor het eerst ooit een nummer in het Nederlands. “Het liedje Deze Is Voor Mij springt er voor mij echt uit. Jullie brengen pure emoties en zijn hele goede singer songwriters”, vertelt Ozark. “Volgens mij hebben we nog nooit zo cool geklonken”, oordelen Suzan & Freek na het optreden. 

Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Hoewel de muziek van Koen Buyse van Zornik en Suzan & Freek twee uitersten zijn op het muzikale spectrum, laat hij het duo met open mond achter na zijn versie van De Overkant. Hij stak het nummer in een Engels jasje met de nieuwe titel On The Other Side en voegde er ook een stevige portie gitaarwerk aan toe. “Ik heb mij enorm geamuseerd met dit nummer”, vertelt Koen.

Ook mede-Hollander Davina Michelle staat te popelen om Gold Plated Love te brengen, haar herwerkte versie van Goud: “Dit is het moeilijkste liedje dat ik het hele seizoen ga doen. Ik heb er een mengelmoesje van gemaakt tussen jullie en mij.”

Het allereerste eigen nummer van Suzan & Freek, Als Het Avond Is, veroverde de harten van België en Nederland maar ook dat van Loredana, Pat Krimson en zijn dochter. “Dit is haar favoriete nummer op weg naar school. Ze gaat er helemaal in op”, vertelt Pat. Overgoten met de nodige portie dancebeats overdonderen ze de andere artiesten met When The Lights Go Down.

Margriet Hermans raakt dan weer een gevoelige snaar met haar versie van Spiegelbeeld“Ik stel voor dat als wij ooit gaan trouwen, je dit nummer komt zingen op ons huwelijksfeest”, oordelen Suzan & Freek. 

Als afsluiter brengen Suzan & Freek Genoten van Guus Meeuwis en dat met een wel heel speciale reden: “Het is gebaseerd op deze hele mooie week en de nieuwe vriendschappen. Het is een cadeautje van ons aan jullie.”

De songs

  • CAMILLEBlauwe Dag
  • Ozark HenryDeze Is Voor Mij
  • Koen Buyse (Zornik)On The Other Side (De Overkant)
  • Davina MichelleGold Plated Love (Goud)
  • Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola)When The Lights Go Down (Als Het Avond Is)
  • Margriet HermansSpiegelbeeld
  • Suzan & FreekGenoten (Guus Meeuwis)

Liefde voor Muziek: de songs van Suzan & Freek, maandag 4 april 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.