Arnout Hauben trekt dwars door de Middellandse Zee

Dwars door Middellandse zee -©VRTDwars door Middellandse zee -©VRTDwars door Middellandse zee -©VRT

Na Rond de Noordzee en Dwars door België vertrekt Arnout Hauben op een nieuwe, avontuurlijke tocht: Dwars door de Middellandse Zee. Hij reist langs bekende en minder bekende eilanden, van Gibraltar naar Jeruzalem. Het avontuur van Arnout is vanaf maandag 5 april te zien op Eén.

In Dwars door de Middellandse Zee gaat Arnout op zoek naar het verhalen van mensen die rond de Middellandse Zee leven. Arnouts tocht loopt langs bekende en minder bekende eilanden. Van de Balearen, Corsica, Sardinië, Sicilië, Malta, Kreta, Santorini tot kleinere eilanden. Ook deze keer krijgt Arnout het gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens.

“De reis door de Middellandse Zee is het logische vervolg op mijn tocht Rond de Noordzee. De Middellandse Zee is de moeder van alle zeeën: de bakermat van onze beschaving. Nog altijd is de Middellandse Zee de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Die grens is actueler dan ooit. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.”

Arnout Hauben

Naast een avontuurlijk reisverslag komen we ook meer te weten over de geschiedenis van de Middellandse Zee. Het is niet alleen de grens tussen Europa en Afrika, maar ook een plaats waar verschillende culturen samenleven. Net als in Rond de Noordzee heeft de bevolking rond het Middellandse Zeegebied steeds contact met elkaar en dit met zowel goede als kwade bedoelingen.  

“Toen ik naar de kaart van de Middellandse Zee keek, beeldde ik me in dat ik een kind was dat over een plas water wilde lopen zonder de voeten nat te maken. Dat lukte enkel als ik van eiland naar eiland sprong. Op die manier kreeg mijn nieuwe reisroute op een heel natuurlijke manier vorm. Een vlotte lijn: Dwars door de Middellandse Zee.”

Arnout Hauben

Boek en podcast

Na de boeken Rond de Noordzee en Dwars door België krijgt ook Dwars door de Middellandse Zee een eigen boek. Voor het neerschrijven van de vele inspirerende ontmoetingen en onverwachte ontdekkingen werkte Arnout samen met journalist Marijn Sillis. Het boek wordt gelijktijdig uitgebracht met de start van de eerste aflevering op maandag 5 april.

Dwars door de Middellandse Zee krijgt ook een eigen podcast waarin Arnout de luisteraar op een heel persoonlijke manier mee neemt tijdens zijn reis.

Dwars door de Middellandse Zee: vanaf maandag 5 april 2021 om 20.40 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.