Quantcast
EntertainmentTelevisie

Artiesten van ‘Liefde voor Muziek’ steken jongeren een hart onder de riem

De uitzending van ‘Liefde voor Muziek – de Reünie’ staat volledig in het teken van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. Het is een wat atypische uitzending.

De kandidaten van de vorige editie – Regi, Gene Thomas, Karen Damen, André Hazes, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato van The Starlings – zingen dit keer geen bekende hits van elkáár. Het zijn 7 jongeren die de playlist van deze speciale uitzending bepalen. De aandachtige kijker kan hen al herkennen van de videoclip van ‘Porselein’, de Rode Neuzen Dag Song die vorige week werd gelanceerd. 

In de uitzending zingt elke artiest speciaal voor één jongere een nummer dat voor hem/haar een speciale betekenis heeft. Want muziek is niet alleen de rode draad van ‘Liefde voor Muziek’, maar ook van Rode Neuzen Dag 2020 – omdat muziek helpt. De 7 jongeren zijn tussen 18 en 21 jaar en hebben elk een opmerkelijk parcours op sociaal, fysiek of mentaal vlak.

Zo leert Sean Dhondt de 20-jarige transgender Jonas uit Deurne kennen. Sean zingt voor hem het nummer ‘See You Again’ van Charlie Puth. Een liedje met een bijzonder emotionele betekenis voor Jonas.

The Starlings maken kennis met Aimee, 18 jaar, uit Zele die een ontwikkelingsstoornis heeft: DCD. Ze kan daardoor veel moeilijker dingen aanleren zoals fietsen of pianospelen. The Starlings brengen een unieke versie van Justin Timberlake’s ‘Can’t Stop The Feeling’.

Gene Thomas ontdekt dat hij en de 22-jarige Roy uit Bree exact dezelfde humor hebben. Roy verloor bij een ongeval zijn twee benen en een arm. Gene brengt speciaal voor Roy een Nederlandse vertaling van ‘Demons’ van Imagine Dragons.

Peter Vanlaet gaat paardrijden met Evelien uit Mechelen. Ze is 19 jaar en hevige fan van Yungblud, Linkin Park en My Chemical Romance. Ze is zwaar gepest geweest, sukkelde in een depressie en heeft een zelfmoordpoging achter de rug. Evelien ziet er met haar blauwe haar uit als een coole ‘rock chick’. Peter kan dus niet anders dan zijn innerlijke (Nederlandstalige) rockstem naar boven te laten komen met een nummer van Yungblud: ‘Hope For The Underrated Youth‘.

Karen Damen zingt een heel speciaal nummer voor Lieselot20 jaar uit Ieper: ‘Spirits’ van The Strumbella’s. Het is een liedje dat ik altijd mee zong toen mijn mama me naar de psychologe bracht”, vertelt Lieselot die al even met depressieve gedachten kampt en zichzelf ook snijdt – wat serieuze littekens op haar armen laat zien.

Regi en zangeres Camille brengen misschien wel het gevoeligste nummer van de hele reeks. ‘Million Reasons’ van Lady Gaga. ‘Million Reasons’ geeft kracht aan de 21-jarige Eline uit Schoten. Een jonge vrouw die haar hele leven al kampt met kinderreuma en daardoor alles behalve een evidente jeugd had.

André & Gwen. © DPG MEDIA

Gwen uit Roosdaal, tot slot, is 22 jaar en een echte Clouseau-fan. Ze verloor tijdens haar jeugd plots haar mama die ook Clouseau-fan was. Met André Hazes had ze meteen een klik, want ook hij verloor zijn vader op jonge leeftijd. Gwen krijgt het nummer ‘Passie’ van Clouseau te horen.  

Een beklijvende, emotionele maar vooral hoopvolle aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ voor Rode Neuzen Dag, nu vrijdag 13 november om 20.40 uur op VTM.

Rode Neuzen Dag is een initiatief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten