Bart Peeters vertelt hoe hij ooit een ‘coup’ pleegde in ‘Later Als Ik Groot Ben’

Bart Peeters in 'Later Als Ik Groot Ben' -©DPG MediaBart Peeters in 'Later Als Ik Groot Ben' -©DPG Media

In een nieuwe aflevering van ‘Later Als Ik Groot Ben’ vertelt Bart Peeters over hoe hij samen met zijn broer Stijn ooit een ‘coup’ op het gemeentehuis van Boechout pleegde. Eric Goens neemt hem mee naar zijn lagere school en daar wordt hij herinnert aan mooie avonturen.

In ‘Later Als Ik Groot Ben’ blijft geen enkel jeugdverhaal van Bart Peeters geheim. Tijdens het bezoeken van zijn lagere school komt zijn ontembare fantasie als kind terug boven. Een fantasie van zuster Ladislas die met een haagschaar de tong afknipte van kinderen die te veel praatten. Zo startte de schoolcarrière van Bart Peeters. Op die valse noot na beleefde Bart een bijzonder gelukkige jeugd. Vooral zijn broer Stijn speelde de hoofdrol in zijn Bart zijn jeugd.

“We zijn met onze stokpaarden en een zelfgemaakte uitrusting naar het gemeentehuis getrokken. Daar is toen iets verschrikkelijks gebeurd. Terwijl wij als koele ridders ten strijde trokken keek de gemeentesecretaris uit het venster en gunde hij ons een glimlach. Einde revolutie. Het grootste fiasco uit mijn leven.”

Bart Peeters

Poppentheather

Dat Bart een geboren entertainer is, was toen al duidelijk. Zo tekende hij op de speelplaats de hele ronde van Frankrijk na, maakte hij van zijn garage een zelfgemaakt poppentheater en voerde hij een levensgevaarlijke circusact op met zijn broer Stijn. Zijn broer Stijn ging heldhaftig met dikke eiken in de tuin staan en Bart zelf gooide in het begin met plastic messen. In de lagere school maakten de plastic messen plaats voor messen met scherpe punten tot angst van hun moeder.

“Dat Bart zanger en presentator zou worden had ik niet zien aankomen. Wel dat hij ooit de directeur van zijn eigen circus Peeters zou worden.”

Rudi (klasgenoot)

Bart Peeters sluit zijn schooldag in ‘Later Als Ik Groot Ben’ af met het grote proefexamen. Zal hij hiervoor slagen?

Ontdek de preview van de aflevering hieronder:

‘Later Als Ik Groot Ben’: Bart Peeters, dinsdag 2 maart 2021 om 20.40 uur op VTM en op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.