Bert Huysentruyt verloor zijn vader: “Dat was zijn laatste wens”

Foto: VTM

Hij kon het beter loslaten

Je vader of moeder moeten afgeven, of een andere geliefde, het is nooit leuk. Wanneer dat ook nog eens midden in corona gebeurt, dan is het nog eens extra moeilijk. Acteur Bert Huysentruyt moest afscheid nemen van zijn vader in 2020.

Maar het is wel pas 2 jaar later dat ze zijn vader effectief hebben begraven. “Het was zijn laatste wens dat er heel veel vrienden en muziek zou zijn op zijn begrafenis en door corona ging dat niet. Ik was daar vooraf wel wat bang voor: ‘Moet dit nog, na twee jaar van verdriet”, geeft Bert toe in Dag Allemaal.

Maar door op een goeie waardige manier afscheid te nemen heeft Huysentruyt het iets meer kunnen loslaten.

“Niet dat het verdriet volledig weg is, maar het heeft wel zalvend gewerkt. Ik ben niet meer gelovig, maar mijn nonkel is priester en mijn moeder wou absoluut een kerkelijke begrafenis. Het was een heel mooie dienst.”

En Bert kan er gerust op zijn dat zijn vader verder leeft in hem, maar ook in zijn zoon. “In mijn oudste zoon herken ik alvast het rebelse, ongeleide projectiel. Hij drumt ook en zijn broer speelt drum. Het enige wat niet klopt, is dat de oudste voetbal speelt. Maar dat zit dan weer in de familie bij mijn vrouw.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.