Bezoek van de Kerstman en een straffe winnaar, dit was de finale van De Slimste Mens ter Wereld 2021

Jeroom & James Cooke waren juryleden van dienst en kregen bezoek van de kerstman - © SBS BelgiumJeroom & James Cooke waren juryleden van dienst en kregen bezoek van de kerstman - © SBS BelgiumJeroom & James Cooke waren juryleden van dienst en kregen bezoek van de kerstman - © SBS Belgium

‘T is gebeurd! De Slimste Mens ter Wereld 2021 zit er op. Intensivist en professor Geert Meyfroidt versloeg Nederlanders Arjen Lubach en Merol en volgt daarmee sportanker Catherine Van Eylen op. De finale zat ook vol verrassingen, want niemand minder dan de Kerstman kwam op bezoek in de studio om cadeautjes uit te delen.

In de finale van De Slimste Mens ter Wereld namen de drie beste spelers van het seizoen het tegen elkaar op in een nek- aan-nekrace. Opvallend: deze keer was er slechts één kans op drie dat een landgenoot het seizoen won, want de Nederlandse cabaretier en presentator Arjen Lubach en zangeres Merol deden ook een gooi naar de winst.

Arjen Lubach plaatste zich met vijf deelnames en drie overwinningen voor De Finaleweken, Geert Meyfroidt had vier deelnames en één overwinning, en Merol slaagde er in om maar liefst negen deelnames te behalen met twee overwinningen.

De Finaleweken zorgden voor een verrassing van formaat, want Geert won zeven afleveringen, alle afleveringen waarin hij terugkeerde, en speelde zo de tegenstand naar huis. Hij was uitgekookt in de foto-en filmpjesronde en moest geen enkele keer duelleren om in het spel te blijven.

Tijdens De Finale ging het een hele tijd gelijk op, maar hij had genoeg seconden verzameld zodat hij toch het Finalespel mocht spelen, ondanks dat hij van zijn laatste filmpje niets wist. Arjen was verliezend finalist en Geert en Merol speelden voor de eindwinst.

Merol had meer seconden, maar Geert slaagde erin om met zijn sterke algemene kennis een tik uit te delen en De Slimste Mens ter Wereld te winnen. Hij is daarmee de opvolger van Catherine Van Eylen.

Wie weet zien we hem volgend jaar al terug, want dan pakt Play4 uit met de Allerslimste Mens ter Wereld, waarin waarschijnlijk de winnaars van de afgelopen tien seizoenen terug zullen keren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In de jury zorgden Jeroom en James Cooke de hele aflevering voor de grappige noot met de Kerstman (Wim Opbrouck) als special guest.

Lees ook: De Slimste Mens keert volgend jaar terug als de Allerslimste Mens ter Wereld

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.