Big Brother: Eerste nominaties zijn bekend, discussie over koffie en eerste dansfeest

Peter & Nouchin in Big Brother - © SBS BelgiumPeter & Nouchin in Big Brother - © SBS BelgiumPeter & Nouchin, Big Brother

Vorige aflevering zagen we hoe de bewoners de ‘vogelopdracht’ tot een goed einde brachten en een bedrag van 6.608 euro wonnen voor de ‘jackpot’. Nouchin moest als ‘Little Brother’ de knoop doorhakken voor de nominaties en die nominaties zijn nu bekend. Daarnaast krijgen de bewoners ook een dansfeest en is na Amy nu ook Nawel kop van jut in de groep bij een discussie over koffie.

De week zit er bijna op en de nominaties worden bekendgemaakt. Leroy, Amy en Eveline zijn genomineerd en dat zorgt voor twijfels, want er wordt gedacht dat er is gewisseld met de genomineerden. Iedereen kijkt naar Nouchin, maar Kristof en Tobias nemen haar niets kwalijk.

Amy is niet tevreden met haar nominatie. Ze denkt dat ze elke week op het bord gaat staan, maar Nawel vindt dat ze moet blijven strijden voor haar plaats in het huis. Ze blijft echter niet stilzitten en vertelt aan iedereen dat Salar genomineerd moest zijn, waardoor Nouchin argwaan krijgt.

Koffiediscussie

Peter en Amy zetten koffie, maar Nawel laat blijken dat ze deze keer een grote kop koffie wil. Peter reageert scherp en maakt duidelijk dat als ze meer koffie wil, ze zelf haar koffie kan zetten. Er ontstaat een pittige discussie tussen de twee, waarna Peter zijn frustraties uit in de ‘Dagboekkamer’: “Nawel is egoïstisch en een prinses. We zijn niet haar knechten.”

Aan koffie is er echter geen gebrek meer in het huis, want wanneer Leroy op de rode knop drukt, krijgt hij de kans om een pakket te kiezen. Hij krijgt de keuze uit een badpakket, een koffiepakket of een BBQ-pakket en kiest resoluut voor de koffie.

Fashion night en openhartige gesprekken

Na Leroy zijn keuze is het tijd voor een ‘fashion night’. De vrouwelijke bewoners maken zich op voor een heuse modeshow, met Peter als gastheer van dienst. Vera en Grace dragen een opvallende glitter outfit en Tobias geeft zijn ogen te kijk, wanneer Grace de ruimte betreedt.

Naast plezier maken, delen de bewoners ook steeds meer persoonlijke kwesties met elkaar, zo ook de 36-jarige Hanne. Ze heeft veel meegemaakt en is voor het eerst openhartig over haar privéleven. Haar relatie is al even stukgelopen en ze kon zich lang niet openstellen voor een andere man.

Blind en doof

Goed nieuws voor Tobias, want dankzij de kijker krijgt hij zijn koffer terug. Hij is bovendien ook de eerstvolgende die op de rode knop drukt, gevolgd door Dimitri. Beiden krijgen een opdracht waarmee ze geld kunnen verdienen. De twee vrienden hangen de komende twee uur aan elkaar vast, de ene blind en de andere doof. Op die manier moeten ze, zonder enige hulp, ook de lunch maken.

Ze krijgen een oogmasker en een hoofdtelefoon en mogen zelf bepalen wie doof is en wie blind. Tobias kiest voor doof, Dimitri voor blind. De opdracht is klaar van zodra de lunch klaar is. Ze verdienen 200 euro voor ‘de jackpot’.

Dansfeest met chips

Nouchin wordt als ‘Little Brother’ opnieuw naar de ‘Dagboekkamer’ geroepen, gevolgd door Vera. Ze moeten hun favoriete dansnummer doorgeven. Nadien drukt Eveline op de rode knop en ook zij moet haar favoriete dansnummer geven, maar ze heeft vreemd genoeg geen idee welk nummer ze moet kiezen.

Na het gekozen nummer wordt ze samen met Nouchin naar de ‘gameroom’ geroepen, omdat ze de snelste was om op de rode knop te drukken. Geen feestje zonder chips en die kunnen ze winnen als ze opdracht goed uitvoeren. Als ze kunnen juist raden welke smaak bij welke chips hoort, dan mogen ze deze meenemen naar het huis.

In een preview van de volgende aflevering krijgen we te zien hoe openhartig Julio is en moet Amy, Eveline of Leroy het huis verlaten…

Big Brother is 24/7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.