Quantcast
Big Brother

Big Brother: Evelien en Amy gaan het huis in en Kitty en Peter zijn genomineerd

In de vorige aflevering van Big Brother zagen we dat Salar en Nouchin immuniteit kregen. Vera, Dimitri, Kitty en Peter zijn nog niet vrijgesteld in de ‘survival week’ en Amy en Evelien maken hun intrede in het huis mét de gevraagde kofferpakketjes van maximaal twee kilogram.

Big Brother roept alle bewoners naar de bank in de salonkamer. Op het grote scherm is te zien dat de kijker beslist heeft dat Dimitri een immuniteitspin krijgt. Kitty is teleurgesteld en hoopt dat ze toch nog in het huis mag blijven. Ze zondert zich opnieuw af van de andere bewoners en zoekt troost bij Nouchin.

Terwijl Kitty het huis stofzuigt, speculeren Nouchin, Salar en Nawel verder over de overgebleven genomineerden. Als Vera ook zou worden vrijgesteld dan hoopt hij dat Peter het huis moet verlaten, zodat Kitty nog kan koken en zorgen voor hun. Nawel heeft haar twijfels en denkt dat Kristof de keuken wel zou overnemen indien Kitty het huis zou moeten verlaten.

Koffer pakketjes en nieuwe bewoners

De bewoners verzamelen in de tuin om hun twee kilogram pakketjes uit hun koffer in ontvangst te nemen. Ze moeten alle bezittingen uit het pakket nemen, op de weegschaal leggen en kijken of ze minder dan twee kilogram wegen. Als de bezittingen meer dan twee kilogram wegen dan moet het pakket opnieuw in de brievenbus.

Alle bewoners krijgen uiteindelijk hun twee kilogram pakketjes en kunnen zich na twaalf dagen met weinig kleren en verzorgingsproducten weer helemaal oplappen. Vooral Kitty is blij dat ze van haar roze pakje af is.

Wanneer de bewoners terug naar binnen gaan, licht de brievenbus op met de twee pakketjes van de nieuwe bewoners. Evelien en Amy verschijnen door de rode poort. De 27-jarige Amy wil absoluut winnen en hoopt vooral dat de bewoners haar niet beoordelen. Evelien is 38 jaar en woont in het Nederlandse Gennep. Ze werkt graag samen en lost graag puzzels op. Voor haar is Big Brother één grote escaperoom waarin ze het liefst zolang wil blijven.

Evelien voelt zich wat onwennig in de groep, maar wordt meteen opgevangen door Peter en ook Amy voelt zich nog niet goed in haar vel in het huis. Ze wil weten wat de andere bewoners over haar denken en is bang dat het niet echt is. Dimitri en Vera zien dat Evelien en Amy zich afzonderen en denken dat ze aan het roddelen zijn.

Liefde of opgezet spel?

De avond valt in het Big Brother-huis en Vera en Dimitri kruipen voor het eerst samen in bed. Peter verlaat de slaapkamer en geeft zijn ongezouten mening over het kersverse koppel aan Kitty. Ze denken dat het opgezet spel is en dat de liefde niet oprecht is. Na wat geknuffel in met Dimitri, praat Vera na over de gebeurtenissen met Grace.

De ‘survival week’ gaat verder en Big Brother roept alle niet-genomineerden naar de gameroom. Ze moeten met elkaar in beraad gaan over wie de laatste immuniteitspin krijgt. Kristof neemt meteen de leiding en laat alle bewoners eerst zeggen wie ze het liefste in het spel zouden houden en waarom.

Kristof en Nawel kiezen voor Peter, Tobias, Dimitri en Grace kiezen voor Vera en Nouchin en Salar kiezen ten slotte voor Kitty. Daarmee heeft Vera heeft het meeste stemmen en krijgt zij de laatste immuniteitspin, wat betekent dat Peter en Kitty genomineerd zijn. Stemmen kan via Goplay.be. Wie moet er zaterdagavond het huis verlaten?

Big Brother is 24/7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Lees ook: Vader van Big Brother-deelneemster Kitty Mager overleden

Toon meer

Gerelateerde berichten