Quantcast
Big Brother

Big Brother: Gouden ticket, eerste kus en 18.000 ballonnen

In de vorige aflevering van Big Brother zagen we dat Tobias en Nawel een geheime missie kregen. Ze kregen de kans om Nouchin de immuniteit te schenken tijdens ‘de Survival Week’, maar zal dit lukken? Daarnaast delen tortelduifjes Dimitri en Vera een langverwachte eerste kus, ontstaat er een discussie over pizza tussen Kitty en Kristof en krijgen de bewoners een nieuwe opdracht met 18.000 ballonnen…

‘The Hunger Game’ is gestart en het boodschappengeld hangt letterlijk in de bomen. De bewoners moeten zoveel mogelijk geld oprapen wanneer het uit de boom valt en ondertussen voeren Nawel en Tobias hun geheime missie uit. Ze kregen van Big Brother de opdracht om één iemand naar keuze immuniteit te geven en kozen voor Nouchin. Om de opdracht te doen slagen moet ze na drie uur en twintig minuten als eerste het gouden biljet vangen.

Tobias en Nawel proberen haar voor te trekken tot ergernis van Kitty. Terwijl Nouchin vol spanning wacht op het gouden biljet, discussiëren de bewoners welke producten ze gaan kopen met het boodschappenbudget. Geen geluk voor Nawel, Tobias en Nouchin, want niet zij, maar Kristof vangt het gouden biljet en zo krijgt Nouchin geen immuniteit.

Na het spel deelt Big Brother mee dat ze honderd euro hebben verdiend om te spenderen in de mini-market. Er zit wel een addertje onder het gras, want de kijker kiest wie er boodschappen zal mogen doen. Over één ding zijn de bewoners het al eens: ze willen zeker en vast tandpasta meebrengen uit de market. Kristof wordt uiteindelijk in de dagboekkamer geroepen en krijgt een immuniteitspin.

Pizza-discussie

Tijdens het avondeten maken de bewoners pizza. Nawel heeft nog niets gegeten en Kitty wil een pizza voor haar opzij houden. Dat is tegen de zin van Kristof, waardoor er een discussie ontstaat tussen hem en Kitty.

Kitty wordt door de kijker gekozen om boodschappen te doen met het gewonnen budget. Ze kan kiezen tussen basis-medium-of luxeproducten, maar er zit ook een verrassing bij. Ze krijgt de keuze om voor honderd euro een immuniteitspin te kopen voor zichzelf of voor een ander, maar kiest resoluut voor het algemeen belang. De bewoners zijn tevreden met haar keuzes voor ingrediënten en verzorgingsproducten.

Geflirt

Voor het slapengaan spelen de bewoners zelfbedachte spelletjes. Dimitri en Vera geven elkaar veel betekende blikken en dat is de andere bewoners niet ontgaan. Uiteindelijk volgt er ook een eerste kus en daarmee is het eerste Big Brother-koppel gevormd. Beiden hebben echter nog geen immuniteitspin verdiend tijdens de ‘Survival Week’ en hopen dat ze nog een tijdje samen in het huis kunnen blijven.

18.000 ballonnen

Bij de start van een nieuwe dag staat er een nieuwe opdracht klaar voor de bewoners. Het huis is bezaaid met maar liefst 18.000 ballonnen. Vera, Peter, Dimitri, Nouchin, Salar, Grace en Kitty hebben nog geen vrijstelling en moeten alle ballonnen doorprikken. Wanneer ze een papiertje vinden wacht Big Brother hun op in de Dagboekkamer.

Ze denken dat het doel van de opdracht is om een papiertje te vinden, maar niets is minder waar…Grace vindt als enige geen papiertje en mag plaats nemen aan de immuniteitstafel. Het papiertje is een toegang tot de volgende ‘safety challenge’ en zo krijgt Grace een immuniteitspin.

In de preview van de volgende aflevering zien we hoe twee nieuwe bewoners hun intrede maken in het huis, waaronder Amy Van Wingen.

Big Brother is 24/7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Lees ook: Big Brother: openhartige gesprekken en een nieuwe secret mission

Toon meer

Gerelateerde berichten