Big Brother: Hunger Games en beperkt warm water

Big Brother 2022 - © SBS Belgium/Endemol Nederland, Wesley de WitBig Brother 2022 - © SBS Belgium/Endemol Nederland, Wesley de WitBig Brother 2022 - © SBS Belgium/Endemol Nederland, Wesley de Wit

Het is zover! Big Brother 2022 is van start gegaan. Bewoners Peter en Grace mochten voor het eerst het huis betreden, maar kregen al meteen enkele moeilijke keuzes voorgeschoteld. Big Brother is van bij de start genadeloos en dit is nog maar het begin…

Peter Van de Veire en Geraldine Kemper trapten enthousiast het nieuwe seizoen van Big Brother af en de start was al meteen verrassend. We kregen te zien hoe de 56-jarige Peter en de over enthousiaste Grace met hun ogen dicht naast elkaar stonden in de gameroom.

Wanneer ze elkaar voor het eerst te zien kregen, verwelkomde Big Brother hun in zijn huis en kregen ze een rondleiding. Na de rondleiding werd het menens, want in de tuin stond er al meteen een eerste beproeving klaar. De opdracht? Zeven voorwerpen kiezen in het belang van de groep.

Naast pasta, groenten, dekens en een mysterieuze sleutel, kozen ze voor hun eigen koffers en Grace’s beautycase. Daarvoor lieten ze koffie, thee en champagne aan hun voorbijgaan. Het kiezen voor hun koffer was misschien wel een egoïstische, maar toch slimme keuze, want alle andere bewoners moesten bij voor intrede in het huis nietsvermoedend hun koffers achterlaten.

Na de intrede in het huis volgde er nog een verrassing: geen Nieuwjaarsfeest, maar wel al een opdracht. Kitty en Dimitri werden de gameroom geroepen waarin alle koffers van de bewoners stonden en mochten één kleine koffer samenstellen met allerlei benodigdheden van de andere koffers. Zo hadden sommige bewoners geen tandenborstel of deodorant en moesten ze inventief zijn bij het kiezen van kledij.

De bewoners namen allemaal hun intrede in de gele of groene slaapkamer om na een korte nacht zorgvuldig te douchen met warm water. Tijdig op stop drukken is de boodschap, want het warm water is op na vijfentwintig minuten per dag.

De ochtend was nog maar net begonnen of Big Brother stond al klaar met een tweede opdracht: de eerste ‘Hunger Games’. De bewoners werden per twee opgeroepen in de gameroom om te kiezen tussen brood en hun eigen koffers. Kiezen ze beiden voor brood? Dan winnen ze vijftien euro om boodschappen te doen voor de groep. Kiezen ze beiden voor hun koffer, of kiest één van hen voor hun koffer? Dan winnen ze geen geld, maar krijgt de persoon die voor de koffer koos, zijn of haar koffer terug.

Kristof, Big Brother 2022 - © SBS Belgium/Endemol Nederland
Kristof, Big Brother 2022 – © SBS Belgium/Endemol Nederland

Iedereen koos voor brood en zo won de groep maar liefst vijvenveertig euro om boodschappen te doen. Er zit echter wel een klein addertje onder het gras. Kristof uit Stabroek zal ’s nachts het huis betreden en krijgt de geheime missie om ongezien in de minimarket te gaan shoppen voor vijvenveertig euro.

Hoe loopt de geheime missie af en hoe reageren de bewoners op de komst van Kristof? Peter en Geraldine hebben alvast officieel de Big Brother-livestream geopend.

Big Brother is 24 uur op 7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.