Blind Gekocht: Alleenstaande mama zoekt woning met budget van 170.000 euro

Bianca en zoon Jitse in Blind Gekocht - © SBS BelgiumBianca en zoon Jitse in Blind Gekocht - © SBS BelgiumBianca, Jitse, Blind Gekocht

In een nieuwe aflevering van Blind Gekocht is alleenstaande mama Bianca samen met haar zoon Jitse op zoek naar een woonst voor een budget van maximaal 170.000 euro. Lukt het Béa om iets te vinden in regio Lanaken?

Na het hoogste budget ooit in Blind Gekocht met de riante villa van Filip en Caroline, krijgen Bart en Béa nu de opdracht om een woonst te zoeken van maximaal 170.000 euro voor alleenstaande mama Bianca.

Samen met haar 18-jarige zoon Jitse is ze al 5 jaar op zoek naar een woning met 2 slaapkamers en kleine tuin in regio Lanaken. Gezien haar leeftijd en doordat ze alleenstaande mama is, is het niet gemakkelijk om een langlopende lening bij de bank af te sluiten en een huurwoning zou op lange termijn een grote hap uit haar pensioen zijn. Kunnen Bart, Béa en Kelly moeder en zoon verder helpen?

Naast de kennismaking met Bianca en Jitse krijgen Liese & Iñigo voor het eerst hun afgewerkte ecologische woning te zien in Brugge. Van het totale budget had Bart nog 56.000 euro over om de gekochte woning ecologisch te maken, maar dat is niet voldoende om aan alle wensen van het koppel te voldoen. Heeft Bart de juiste keuzes gemaakt?

“Ik wil niet dat ze te teleurgesteld gaan zijn, ze moeten even een realitycheck krijgen. Als we in dit huis een nieuwe regenwaterput moeten steken, gevels isoleren, vloeren isoleren dus ook opbreken, de ramen met driedubbele beglazing, een finoven, … Alles wat ik optel, dan kom ik aan ongeveer 80.000 euro en dan heb ik nog niets aan het interieur gedaan.”

Bart Appeltans

Tot slot zijn Béa en Kelly nog steeds druk in de weer met het zoeken naar een volledig afgewerkte woning met 6 slaapkamers voor Sarah en Paul en hun vijf kinderen. De zoektocht loopt niet van een leien dakje, want 550.000 euro is volgens Béa en Kelly kantje boordje om aan de slag te gaan in regio Brussel-Leuven voor een woonst met 6 slaapkamers, 2 badkamers én een tuin van 400m2.

Ze probeerden om een compromis te vinden voor een woonst van 4 afgewerkte slaapkamers, maar dat voorstel werd niet goed onthaald. Béa ondergaat een nieuwe poging om een woning naar wens te vinden, maar vindt ze iets met 6 slaapkamers binnen het budget en de gewenste regio?

Blind Gekocht, donderdag 12 mei 2022 om 20.40 uur op Play4 en op Goplay.

Lees ook: Blind Gekocht: Twijfels bij afgewerkte woning van Barteld en Jonas

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.