Quantcast
Voorjaar 2020

Blind Gekocht keert terug met een nieuw seizoen

Na een succesvol debuut krijgt ook het woonprogramma Blind Gekocht vanaf woensdag 25 maart een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op samen met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans.

Zeven nieuwe gezinnen in Blind Gekocht 2

Zij hebben dit keer het woonlot van maar liefst zeven gezinnen volledig in handen en gaan met hun spaarcenten op zoek naar dat ene droomhuis dat ze zelf maar niet te pakken krijgen en hakken voor hen de knoop door. Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten het voor hen hebben gekocht:

Mila (25) & Mathias (34) uit Oost-Vlaanderen

“We hebben eigenlijk een huis op een locatie die we niet wilden.”

Blind Gekocht duo Mila (25) & Mathias (34) uit Oost-Vlaanderen - © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Mila (25) & Mathias (34) uit Oost-Vlaanderen – © SBS Belgium

Mila en Mathias zijn een jong en vlot koppel en nemen geen blad voor de mond. Als technieker is Mathias vaak op de baan. Mila is de verkoper in huis en kan al haar creativiteit kwijt als graphic designer in bijberoep. Het koppel woont samen in een appartement in Aalter, maar dat blijkt al een tijdje te klein om met twee comfortabel in te leven. Ze hebben geen terras of tuin en ze willen maar wat graag een hond in huis nemen en opnieuw feestjes voor hun vrienden organiseren zoals vroeger. Ze zijn al twee jaar intensief op zoek naar de ideale woning, maar de huizen verdwijnen sneller van de markt dan zij durven beslissen. Bart en Béa krijgen 300.000 euro om deze eeuwige twijfelaars uit hun lijden te verlossen. Ze mogen zoeken in de wijde omgeving van Aalter.

Nathalie (32) & Jeroen (32) uit Antwerpen

“Volgens mij zouden wij zelfs niet naar dit huis komen kijken als we foto’s hadden gezien.”

Blind Gekocht duo Nathalie (32) & Jeroen (32) uit Antwerpen - © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Nathalie (32) & Jeroen (32) uit Antwerpen – © SBS Belgium

De sympathieke Nathalie en Jeroen zijn al zeven jaar erg gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen: Thibaut (5) en Elise (2). Nathalie en Jeroen werken beiden als consultant. De zoektocht naar hun droomhuis begint bij de geboorte van hun zoontje Thibaut, 5 jaar geleden. Ondanks hun grote wens om te verhuizen, slagen ze er niet in om de knoop door te hakken. Een huis verbouwen, schrikt hen beide enorm af. Hun strikte criteria en de regio maken de zoektocht nog moeilijker. Nathalie en Jeroen willen dicht bij hun familie blijven in Turnhout. De moeder van Nathalie heeft immers jongdementie en dat heeft een grote impact op het gezin. Hun Turnhouts stulpje mag 340.000 euro kosten.

Cara (25) & Wouter (26) uit Antwerpen

“Ik heb het gevoel dat we naar een huis kijken dat hopelijk niet van ons is, maar het is wel zo.”

Blind Gekocht duo Cara (25) & Wouter (26) uit Antwerpen - © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Cara (25) & Wouter (26) uit Antwerpen – © SBS Belgium

Cara en Wouter zijn al 6 jaar elkaars steun en toeverlaat en trouwden afgelopen zomer. Hij is auto-expert, zij is klinisch psychologe. Cara is de optimist in huis, maar als het op huizen aankomt ziet ze door het bos de bomen niet meer. Ook realist Wouter heeft het moeilijk om hun droomwoning te vinden. Ze schuimen al sinds het begin van hun relatie alle immowebsites af. Cara en Wouter wonen ondertussen drie jaar samen in een huurappartement en willen nu vooral na een stressvolle werkdag volledig tot rust komen in hun eigen huis. Het liefst van al staat die woning in de omgeving van Berchem, Mortsel, Wilrijk of Edegem. Cara doet al haar verplaatsingen met het openbaar vervoer, maar dat mag niet ten koste gaan van een huis in een rustige woonwijk. Bart en Béa weten dus wat hen te doen staat. Zij hebben 350.000 euro vrijgemaakt voor hun droomhuis.

Sandra (43) & Michael (43) uit Brussels Hoofdstedelijk Gewest

“Dit is een fermette en dat heb ik echt niet graag.”

Blind Gekocht duo Sandra (43) & Michael (43) uit Brussels Hoofdstedelijk Gewest- © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Sandra (43) & Michael (43) uit Brussels Hoofdstedelijk Gewest- © SBS Belgium

Sandra en Michael zijn al 8 jaar samen en mogen zich al 4 jaar man en vrouw noemen. Ze hebben ook een zoontje Gabriel (3). Michael is een rasechte digitale marketing manager en Sandra is pilote voor langeafstandsvluchten. Ze willen zo snel mogelijk uit hun huurhuis om verschillende redenen (ligging, onderhoud, etc.), maar de belangrijkste drijfveer is de dochter van Michaels overleden zus Isaura. Om haar bij hen thuis op te kunnen vangen, hebben ze een extra kamer nodig. Als peter van Isaura wil Michael liever gisteren dan vandaag zijn belofte kunnen waarmaken. Door hun drukke jobs is het al vier jaar zeer moeilijk om huizen te gaan bezichtigen in de regio van Oudergem en Overijse. En als het dan toch eens lukt, moeten ze meestal de dag zelf al beslissen en dat is voor hen toch een stapje te ver. Hun budget is 500.000 euro en een seventies villa met een moderne touch is hen op het lijf geschreven. Hun zoektocht situeert zich rond Overijse, idealiter in de Marnix-wijk of daar vlakbij aangezien Isaura ook naar school gaat in Overijse. Een challenge om ‘U’ tegen te zeggen, want het zoekgebied is niet bepaald ruim.

Phylicia (27) & Rob (39) uit Oost-Vlaanderen

“We zijn de hele tijd aan het denken: waar zijn we mee bezig?”

Blind Gekocht duo Phylicia (27) & Rob (39) uit Oost-Vlaanderen - © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Phylicia (27) & Rob (39) uit Oost-Vlaanderen – © SBS Belgium

Ook de zorgzame Phylicia en Rob zijn al meer dan 1 jaar getrouwd en 5 jaar samen. Samen hebben ze een zoontje Çois. Phylicia en Rob zijn opvoeders met een gouden hart. De nood voor een nieuwe woning is erg hoog: door een arbeidsongeval heeft Phylicia een beperking aan haar voet waardoor trappen op en af lopen allesbehalve evident is. Daarom willen ze nu dus graag alles op het gelijkvloers hebben, maar de zoektocht is enorm confronterend. Een bungalow vinden in regio Lokeren voor 340.000 euro lijkt al vier jaar onbegonnen werk en in hun huidige huis blijven wonen op deze manier is absoluut geen optie.

Flo (30) & Jan (30) uit Vlaams-Brabant

“A happy wife is a happy life”

Blind Gekocht duo Flo (30) & Jan (30) uit Vlaams-Brabant - © SBS Belgium
Blind Gekocht duo Flo (30) & Jan (30) uit Vlaams-Brabant – © SBS Belgium

De avontuurlijke accountmanager Jan en copywriter Flo vormen ondertussen bijna 5 jaar een koppel. Jan en Flo zitten op quasi alle vlakken op dezelfde golflengte, maar als het op de aankoop van een woning aankomt, hebben ze verschillende visies. Waar Jan geen schrik heeft om zijn handen uit de mouwen te steken, schrikken de vele renovatiewerken Flo eerder af. Die onenigheid hield hen de voorbije jaren op een huurappartement, maar dat vindt Jan weggesmeten geld. Door de oververhitte huizenmarkt in hun gewenste regio, zijn ze jarenlang tevergeefs op zoek geweest naar hun droomwoning. Ze zijn dan ook de wanhoop nabij en het lijkt erop dat ze enkel nog een huis gaan vinden via Blind Gekocht. Voor 430.000 euro zoeken ze een woning in de groene rand van Brussel.

Davina (30) uit West-Vlaanderen

“Het zou toch wel confronterend zijn mocht het niet lukken …”

Uitzendconsulente Davina is een jonge alleenstaande moeder. Na de breuk met haar vriend trok ze terug in bij haar ouders samen met haar 6-jarige zoontje Alex. Nu wil ze opnieuw op haar eigen benen staan. Ook Alex is dolenthousiast over een eigen huis met zijn mama en tekende zelfs al zijn droomhuis. Er ging een jaar lang geen dag voorbij zonder online naar huizen te zoeken, maar ze is nog nooit naar een huis gaan zien. Daarnaast is er nog een bijkomende moeilijkheid: het budget van 150.000 euro. In een ideale wereld zou ze graag met de fiets naar het werk kunnen gaan, daarom is de ligging tussen Deerlijk en Kortrijk het best mogelijk scenario. Al weet ze maar al te goed dat het budget mogelijk roet in het eten kan gooien …

Het tweede seizoen Blind Gekocht, vanaf 25 maart elke woensdag om 20u35 op VIER.

Lees ook: Bekijk hier het eerste seizoen van Blind Gekocht!

Toon meer

Gerelateerde berichten