‘Blind Getrouwd’ Emile maakt iets duidelijk: “Ik laat níét over mij heen lopen”

ByLisa Paulussen

28 oktober 2023
Foto: VTM

Het is zover: herrie in honeymoonland. De ‘Blind Getrouwd’-koppels doen dit jaar dan wel extra hun best om zich open te stellen voor elkaar, maar toch zat het er ineens bovenarms op tussen Emile en zijn Emma.

Emile bleek zich wat te ergeren aan haar badkamerrituelen, iets waarvan Emma dan weer vond dat hij dat geen elvendertig keer moest herhalen. “Maar ik ben wie ik ben: ik zeg altijd mijn gedacht”, blikt hij in Dag Allemaal terug op hun eerste woordenwisseling. Uiteindelijk wist hij de situatie te ontzenuwen door rustig te luisteren, terwijl Emma haar gevoelens ventileerde.

Nochtans volgde Emile nooit een cursus psychologie. “Maar ik kan goed mensen inschatten, en ik heb de empathie om te begrijpen waar een frustratie vandaan komt. Ik weet ook dat het geen nut heeft om dan in de verdediging te gaan of luid te worden, rustig luisteren is beter”, meent hij. Al benadrukt hij dat zijn rustige karakter niet betekent dat hij met zich laat sollen: “Ik ben dan wel een rustige persoon, maar dat wil niet zeggen dat ik een pittig iemand, zoals bijvoorbeeld Emma, zomaar over mij heen laat lopen”, lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.